23948sdkhjf

Lego bygger nyt til 1900 ansatte i Billund

Næste år begynder byggeriet af en udvidelse af Lego koncernens globale hovedsæde i Billund, som fra 2025 bliver arbejdsplads for cirka 1.900 medarbejdere. Det oplyser klode-koncernen i en pressemeddelelse.

Investeringerne omfatter opførelsen af “Kornmarken Campus”, der kommer til at forbinde den eksisterende Lego fabrik med en ny bygning på 46.000 kvm. Tilsammen vil det udgøre et nyt anlæg på mere end 100.000 kvm i udkanten af Billund.

Der bliver også investeret i opførelsen af en ny kontorbygning i centrum af Billund, der vil udgøre et nyt ”Innovation Campus”. Her skabes der plads til produktudvikling og innovation inden for produktteknologier. 

Fakta: Legos to campuser

Kornmarken Campus:

  • Lego System A/S finansierer opførelsen af den nye bygning.
  • Vil blive arbejdsplads for cirka 1.900 medarbejdere.
  • I alt +100.000 kvm, der omfatter den nuværende Lego fabrik og en ny bygning på 46.000 kvm med kontorer, mødelokaler, kantine, værksteder, støberi samt laboratorier og testfaciliteter. 

Innovation Campus:

  • Dedikerede lokaler i centrum af Billund for dem, der arbejder med produktudvikling og produktteknologi.
  • Innovation Campus udgøres af nuværende lokaler samt en ny bygning, der skaber et kreativt rum for kolleger, der udvikler nye produkter.
  • Kirkbi A/S står for opførelse og finansiering af den nye bygning.

De markante udvidelser af det danske hovedkvarter kommer oven i investeringen i det 54.000 kvm store Lego Campus, som bliver indviet senere på året.  

– Med disse nye investeringer forbedrer vi arbejdspladsen for yderligere tusinder af Lego medarbejdere, der arbejder med produktinnovation og produktion i hovedkvarteret, siger Niels B. Christiansen, adm. direktør i Lego Koncernen, i pressemeddelelsen. 

Arbejdsplads for 1900 Lego mennesker

Kornmarken Campus kommer til at rumme de 700 medarbejdere, der i øjeblikket arbejder på Lego fabrikken i Billund, og cirka 1.200 kolleger fra afdelingerne Engineering & Quality og Engineering & Workplace, som i øjeblikket arbejder på flere lokationer i Billund. Det vil også blive arbejdsplads for de ansatte, der arbejder på at finde og implementere nye, bæredygtige materialer.  

Kornmarken Campus samler alle disse medarbejdere på ét sted og vil blandt andet omfatte kontorlokaler, laboratorier, testfaciliteter, værksteder og nye støbeområder. 

I centrum af Billund vil den nye kontorbygning blive en innovationsarbejdsplads og skabe plads til flere kolleger inden for produktinnovation og produktteknologi i, hvad der vil blive kaldt Innovation Campus. 

Byggeriet ventes at begynde i 2023, og de ansatte forventes at flytte ind i slutningen af 2025.  

Den nye bygning vil skabe en forbindelse mellem Lego Campus og andre Lego kontorer i centrum af Billund, som huser design- og marketingafdelingerne. 

Skal certificeres som LEED Platinum

Den nye bygning på Kornmarken Campus bliver designet og konstrueret med fokus på at reducere miljøpåvirkningen til et minimum. 

– Vores mål er at få den nye bygning certificeret som LEED Platinum, den højest mulige miljøplacering inden for bæredygtigt byggeri, hvilket vil være en milepæl for innovativ drift med lavt CO2-aftryk, udtager Carsten Rasmussen, Chief Operations Officer, i pressemeddelelsen. 

Stål og beton med lav CO2-belastning vil blive brugt til byggeriet, og i kontorarealer vil træ blive brugt som bærende byggemateriale. Designet af bygningen omfatter miljøvenlige løsninger som for eksempel regnvandsstyring, intelligent indvendig belysning og beskyttelse af biodiversitet i landskabet omkring bygningen. 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079