Klummer

Klumme: Sådan ansætter du din første medarbejder

Droppede du at ansætte din første medarbejder fordi kravene var for uoverskuelige, så er der hjælp i denne uges lidt anderledes fredagsbog

Klumme: Fredagsbog: Hvordan Vesten vinder fremtiden

Kreativitet er grundlaget for et rigt samfund. Men hvorfor opstår kreativitet, hvordan bevares den, og hvorfor sander den nogle gang til. Det er emnet i denne uges fredagsbog.

Klumme: Primadonnaledelse - når arbejdet er et kald

Enspændere, nærtagende, svære at styre - men dygtige og meget engagerede. Sådan kan man med få ord beskrive den medarbejdertype, som Helle Hedegaard Hein i sin bog om primadonnaer vil lære lederen at forstå.

Klumme: Når lederens arbejdstid ikke kender grænser

Vi skal lære at lede os selv i et arbejdsliv, som hverken er tidsmæssigt eller indholdsmæssigt velafgrænset eller veldefineret. Men hvordan leder man medarbejdere, der leder sig selv? Svaret får du i denne uges fredagsbog.

Klumme: Vær professionel på jobbet - lad følelserne blive hjemme

Denne uges fredagsbog handler om vores forventninger til os selv og til andre - på arbejde og som privatpersoner. Som leder eller som den der bliver ledet. Og om frygten for ikke at slå til, nå det hele og at brænde ud på jobbet.

Klumme: Ledelse er hårdt arbejde og viljen til at sætte drømmeholdet

Som leder må du have mod til at stille dig i forreste linje, udpege en retning og sige: ”Følg mig”. Sådan skriver kongehusets ceremonimester Kim Kristensen i denne uges fredagsbog om ledelse.

Klumme: En klynge der virker - og folkene, der kæmpede for den

Denne uges fredagsbog er blandt andet historien om en australsk matematikprofessor og en udviklingsdirektør på Lindøværftet, som sammen lagde grunden til den robotindustri, der i dag blomstrer i Danmark. Bogen beskriver en af de store erhvervssucceser og folkene, der gjorde den til virkelighed.

Klumme: Fredagsbog: Marketing er ikke en afdeling

Det er en værdikæde, mener forfatteren til bogen ‘Ledelse af Marketing’, som er denne uges fredagsbog.

Klumme: Speget spil om børsnoteringer af små virksomheder

Kommentar: Det danske aktiemarked for mindre virksomheder fungerer ikke. Derimod blomstrer det i Sverige. Problemet skal løses, men det er mere kompliceret end det lyder.

Klumme: Virksomhederne skal medfinansiere erhvervsfremme - ellers er den ligegyldig

Kommentar: Klynger har ringe effekt på vækst og eksport, viser ny rapport. Endnu et argument for at rydde op tjørnekrattet af ordninger.

Klumme: S-udspil godt grundlag for ny erhvervspakke.

Kommentar: Socialdemokraternes vækstplan kan blive udgangspunkt for ny vækstpakke til erhvervslivet. Der er flere gode forslag. Men der mangler ideer om børsmarkedet. Nu venter vi spændt på, hvad VLAK-regeringen kan finde på.

Klumme: A.P. Møller-rabatten kunne være brugt bedre

Kommentar: Det er fint med en ny Nordsøaftale, men de 3,5 mia kr. til APM, der nu hentes i erhvervs-støtteordninger, kunne være brugt til at sænke erhvervsskatterne. Det havde der været mere perspektiv i.

Klumme: Stilstand i dansk politik kan være godt nyt for virksomhederne

Klumme: S og DF vil ikke noget med VLAK. Der kommer ikke til at ske meget i dansk politik i det næste års tid. Men det kan også have sine fordele for virksomhederne. Det er lettere at manøvrere, når man kender vilkårene.

Klumme: Vil du være digital, så lær af Lars Nybjerg

Legetøjshandler i udkants-Danmark har skabt en blomstrende digital forretning. Mens andre står i butiksdøren og kigger efter kunder, har Nybjerg travlt med at ekspedere dem online i baglokalet.

Klumme: Det nye år kan overraske positivt

Klumme: Mange har blæst i dommedagsbasunerne, når det gældre 2017. Usikkerheden er da også større end længe, men det behøver ikke gå så galt som pessimisterne frygter.

Klumme: Politisk opbrud sikrer ny dansk aktiekultur

Kommentar: Små og mellemstore virksomheder sukker efter kapital. Pengene er der. De skal bare forløses. Det kan nye politiske konstellationer sikre.

1

Klumme: Den nye regering overser virksomhedernes største problem

Kommentar: Trekløveret vil gøre det nemmere at drive virksomhed, men hvem skal de gøre det med?

Klumme: Det står skralt til med risikovillig kapital

Med wildcardet Trump har de amerikanske vælgere gjort en dansk vækstplan endnu mere nødvendig.

Klumme: Det duer ikke at lade den grønne fødekæde tørre ud

Danmark eksporterer energiløsninger for 71 mia. kr. om året, men de nye virksomheder med grønne løsninger er ved at falde i dødens gab

Klumme: Nye tider: Den, der har penge i banken, sidder med Sorteper

Klumme: Det hjælper at vride armen om på pensionskasserne

Kommentar: De vægrede sig ved at skyde penge i Dansk Vækstkapital, da fonden blev skabt i 2011 efter pres fra regeringen. Nu kommer de med pengene frivilligt. Men der skal mere til, hvis vi vil have gang i SMV'erne.

Klumme: De nye boligskatter er guf for erhvervslivet

Kommentar: Regeringen flytter på milliardbeløb med sit forslag til ny boligbeskatning. Det kan øge forbrugernes efterspørgsel og give erhvervslivet nye muligheder – navnlig i provinsen.

Klumme: Det er for tidligt at glæde sig over ”hjemtagningsbølgen”

Kommentar: Trods robotter og nye automationsformer er det mest sandsynligt, at udflytningen af produktion fra Danmark igen tager til i de kommende år.

Klumme: Fat det nu blå blok: For lille vækst er vores største problem

Kommentar: Topskat og højere pensionsalder er ikke det vigtigste nu. En aktiekultur efter svensk forbillede, vil skabe den velstand, der kan løse de andre problemer.

Klumme: Investorfradrag giver større upside end lettelser i topskatten

Kommentar: Vi har investeringskrise på syvende år. Det problem er lige nu vigtigere for mange erhvervsledere og virksomhedsejere end lettelser i topskatten

Klumme: Industri-politikken virker stadig - i hvert fald indenfor forsvaret

Danmark har gennem industripolitik understøttet værftsindustrien og vindmølle-sektoren. Med store omkostninger og blandede resultater. Men indenfor forsvaret virker industripolitikken - endda uden at koste staten ret meget.

Send til en kollega

0.302