23948sdkhjf

Kommune sender millioner mod rådskadet Asger Jorn-museum

Konstruktionsfejl har givet store skader på museum i Silkeborg. Nu har kommunen givet grønt lys til renoveringsbevilling.

Taget var utæt, råd havde angrebet konstruktionen, og det var efterhånden tæt på ikke at være forsvarligt at bruge bygningerne længere.

Museum Jorn i Silkeborg har som tidligere beskrevet trængt gevaldigt til en renovering på grund af konstruktionsfejl, da byggeriet blev opført. Nu er meldingen så, at der omsider er penge på vej.

Byrådet i Silkeborg Kommune har nemlig denne uge sagt ja til at skyde 8,45 mio. kr. i at rette op museets skader, skriver TV2 Østjylland.

- Det er en meget vigtig beslutning, som vi er meget glade for. Det betyder, at det også fremover er muligt at holde museet åbent. Det var vi begyndt at blive i tvivl om, om vi kunne, siger museumsdirektør Jacob Thage til TV2 Østjylland.

- Der var dele af rum og sale, som vi ikke kunne forsvare at holde åbent længere, siger han.

Største Asger Jorn-samling

Problemerne har været kendt i flere år. I 2019 blev det estimeret tagproblemerne ville koste på den anden side af 7 mio. kr., og siden er skaderne på bygningen angiveliget kun blevet værre.

Da den aktuelle økonomiske situation har løftet lidt af presset på byggebranchen, er det forventningen, at renoveringen kan sættes i gang hurtigt og allerede i januar.

Museet ligger inde med den største samling af værker fra den berømte billedkunstner Asger Jorn. Han står bag hundredvis af abstrakte malerier, skulpturer og tusindvis af trykgrafikker. Asger Jorn døde i 1971, og havde forinden skænket talrige af sine værker til museet.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078