23948sdkhjf

Møbelvirksomhed lander ny investor og deler direktionen i to

Efter et 2021, der bød på toplinjerekord og 35 pct. vækst for den danske møbelproducent Norr11, har virksomheden fået en ny investor ombord og skiftet ud på topposten.

Den nye investering kommer fra Erik Holm, tidligere Managing Partner i kapitalfonden Maj Invest Equity, som i samme ombæring er trådt ind som formand i virksomhedens bestyrelse. Her kommer han med mange års erfaring fra blandt andre Muuto, Ferm Living, Wendelbo og Scancom.

– Jeg ser frem til arbejdet med at videreudvikle Norr11 i tæt samarbejde med direktionen og den øvrige bestyrelse, hvor virksomhedens founder og hoveddesigner Tommy Hyldahl er en central person. Norr11 har gjort det rigtig godt de seneste år og jeg ser et stort potentiale for yderligere ekspansion, siger Erik Holm.

Ifølge CVR har den erfarne erhvervsmand overtaget 25-33,32 pct af selskabet, som han nu ejer sammen med blandt andre stifter Tommy Hyldahl.

Strategiskifte har betalt sig

Møbelvirksomheden, der blev grundlagt i 2011, tilbragte sine første leveår med hovedsæde i Berlin, men i 2018 flyttede Norr11 til København og ændrede strategi.

– Hele idéen var, at vi ville skabe morgendagens klassikere. Vi ville repositionere os selv som et highend-brand, og det Norr11, vi ser i dag, er meget anderledes end det, vi så i 2017, fortalte adm. direktør Magnus Berg Magnusson i august.

At kunderne havde taget godt imod den repositionering, blev understreget af en årsrapport, hvor bruttofortjenesten var vokset fra 6,5 til 10,2 mio. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) gik fra 151.000 til 3,3 mio. kr., og direktøren glædede sig over, at de fine resultater blev hentet i virksomhedens 10-års jubilæumsår.

Nu viser det sig, at det også blev Magnus Berg Magnussons sidste år på direktørposten.

Todelt direktion

I forbindelse med investeringen og formandsskiftet har møbelvirksomheden valgt også at skifte ud på frontposten og udvide direktionen fra en til to personer. Her har nu tidligere CFO Ludvig Kjærluff taget over som adm direktør, mens Sales & Commercial Director Iben W. Schwaner har fået titel af Director of Business & Strategy.

– Vi har valgt en to-personers direktion fordi de har et virkelig konstruktivt samarbejde og komplementerer hinanden på bedste vis. Vi tror på at vi ved at gøre det på denne måde kan bibringe organisationen endnu mere slagkraft, siger Erik Holm.

Ludvig Kjærulff kom til Norr11 i 2019 som CFO og har styret restruktureringen i Norr11, mens Iben W. Schwaner kom til i 2020 og har været en drivende faktor bag mange af de vigtigste ændringer og den professionalisering Norr11 har været igennem de seneste to år.

– Norr11 har de sidste par år haft en markant vækst og med Erik Holms tiltrædelse som bestyrelsesformand og medinvestor styrker vi samtidig organisationen og strategien, så vi kan fortsætte vores positive udvikling, siger Ludvig Kjærulff, og også hans direktionskollega ser gode muligheder i det nye setup.

– Et brand i kraftig vækst kræver fokus, mod til at vælge og en stærk strategisk retning og jeg glæder mig meget til samarbejdet. Erik Holm's solide erfaring vil give os uvurderlig sparring til de næste skridt på Norr11's rejse, siger Iben W. Schwaner.

NORR11 International ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 10,170 6,462 1,985
Resultat af primær drift 1,804 -1,224 -0,165
Resultat før skat 1,345 -1,361 -0,009
Årets resultat 1,043 -1,062 -0,139
Balancestatus 28,271 23,723 0,961
Egenkapital 16,578 -1,036 0,026
Antal ansatte 12 10 7
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk duo vinder stor Novo-kontrakt
DTU Learn for Life får ny direktør
Offensivt modulfirma udvider på Sjælland
Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama
Horsens henter ny stadsarkitekt i Rødovre
Ny områdedirektør skal udvikle fremtidens forsyning i Hofor
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.158