23948sdkhjf

Torntoft og Mortensen-konkursen: Dårligt nyt for kreditorerne

Firmaer og folk, som fik penge i klemme, da Torntoft & Mortensen gik konkurs sidst i april i år, må se langt efter deres mellemværende med den østjyske entreprenør.

Det skriver Horsens Folkeblad, som har være i kontakt med kurator, advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert.

Ved en fordringsprøvelse – hvor kurator vurderer, om de krav, der er optaget i konkursboets gældbog, er korrekte – i oktober blev kun lønmodtagernes krav behandlet.

– Fordringsprøvelsen angik alene prøvelse af få krav. De simple kreditorer, leverandørgæld med videre, prøves ikke, idet der ikke er udsigt til disse, skriver Christian Jul Madsen i en mail til Horsens Folkeblad.

Projekter er kommet videre

I forlængelse af, at konkursbegæringen mod Torntoft & Mortensen landende den 22. april, lød forklaringen på konkursen på.

På konkursdagen stor firmaet med 15 igangværende projekter. En del har siden fundet ny entreprenør med bygherres hjælp, mens det kun er ”ganske få” entrepriser, kurator har sendt i hænderne på en ny entreprenør.

I oktober lød det, at Byggeselskabet Paulsen havde indgået aftale om opførelse af 15 etageboliger for Skanderborg Andelsboligforening. Halvanden måned forinden kom det frem, at Artusbyg fra Vejle havde overtaget entreprisen og færdiggørelse af 39 boliger i Horsens for Annex Ejendomme, mens Viborg Kommune allerede i juni indgik kontrakt med TBS A/S fra Skive som erstatning for Torntoft & Mortensen på tømrerentreprisen på det store skoleprojekt Lysning i Viborg.

Efter indledende optimisme i forhold til et helt eller delvist salg af det konkursramte entreprenørfirma, blev de omkring 30 tømrere og lærlinge, der blev sendt hjem ved konkursen, opsagt i starten af maj.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Direktørskifte i Elindco
Aalborg Portland henter vindmølle-direktør
Mærsk-toppen modtager erhvervspris
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ejendomsinvestors byggefirma i direktørskifte og markedsretræte
Arkitektdirektør kåret som Årets Leder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.156