23948sdkhjf

S vil give økonomisk støtte til butikker i små byer

Regeringen kommer med udspil til, hvordan den vil hjælpe butikker og mindre virksomheder igennem energikrisen

Socialdemokratiet vil give nødlidende butikker og virksomheder en hjælpende hånd til at klare de stigende energipriser og inflation.

Det skriver Jyllands-Posten, der har set regeringens udspil.

Hjælpen skal komme i form af, at små butikker i byer med op til 2500 indbyggere får adgang til at søge støtte. S foreslår, at det skal dreje sig om 100.000 kroner per butik.

Forslaget bliver godt modtaget af koncernchef Tomas Pietrangeli fra dagligvarekoncernen Dagrofa, der står bag kæder som Meny, Spar og Min Købmand.

- Det er rigtig positivt, at købmændenes rammevilkår er kommet ind i valgkampen, siger han.

Selv om han mener, at økonomisk støtte til købmænd i de små byer "vil gøre en forskel", påpeger han, at det ikke løser hele udfordringen for de økonomisk pressede købmænd.

- Elregningen, som langt de fleste købmænd er blevet præsenteret for, er langt større, siger han.

Også administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd John Wagner glæder sig over forslaget.

- Det er et godt skridt i den rigtige retning. En model som den, der skitseres, vil kunne hjælpe nogle af de mindste butikker i landdistrikterne.

- Det kan være den hjælp, der gør, at de kan overleve hen over vinteren, siger han.

John Wagner og Tomas Pietrangeli havde gerne set, at endnu flere købmænd kunne modtage hjælp. Men de er enige i vigtigheden af særligt at hjælpe butikkerne i de små byer.

- Kriteriet er lagt ned for at sikre, at der er balance mellem land og by og sikre landdistrikterne. Det er rigtig positivt. Købmanden i den lille by spiller en stor rolle, som er langt ud over fødevareforsyningen, siger Tomas Pietrangeli.

Han vurderer, at op mod 250 købmænd i Dagrofa-koncernen vil kunne få glæde af ordningen.

Ud over forslaget om økonomisk støtte til butikker i små byer foreslår S, at små og mellemstore virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalinger, skat og coronalån.

Hvis forslaget bliver til virkelighed, kan det først få virkning med de regninger til det offentlige, der forfalder til betaling i 2023.

Forslagene vil tilsammen koste 470 millioner kroner at gennemføre. En del af finansieringen vil S finde i besparelser på støtteordninger til erhvervslivet.

Tidligere overvismand Michael Svarer, der er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, kalder i Jyllands-Posten finansieringen for "ret ukonkret", fordi de konkrete besparelser ikke er fundet endnu.

Erhvervsminister, Simon Kollerup (S), påpeger, at der er nedsat en ekspertgruppe, der skal "finde de steder i erhvervsstøttesystemet, hvor man kan omprioritere pengene".

- Deres arbejde nærmer sig sin afslutning. Det betyder, at vi politikere kan begynde at tage de beslutninger, der frigiver pengene til den støttepakke, som vi har fremlagt i dag, når valgkampen er færdig, siger han.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109