23948sdkhjf

Ny undersøgelse: SMV’ernes halter bagefter på IT-sikkerhed

Danmark og danske virksomheder er i dag blandt EU’s mest digitaliserede. Men en stor del af landets SMV’er har fortsat udfordringer, når det gælder it-sikkerhed

Knap halvdelen af landets 300.000 SMV’er har ikke det sikkerhedsniveau, der anbefales i forhold til deres risikoprofil – det på trods af at truslen fra cyberkriminalitet vurderes til at være meget høj af Center for Cybersikkerhed. Det viser en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.

- Det er enormt vigtigt for både den enkelte virksomhed og samfundet generelt, at vi har stor fokus på digital sikkerhed. Cyberkriminalitet bliver fortsat mere og mere organiseret, og det koster dansk erhvervsliv dyrt. Denne analyse viser, at landets virksomheder - særligt de små og mellemstore - har brug for yderligere hjælp og vejledning til at styrke deres digitale sikkerhed, udtaler vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Torsten Andersen.

En tredjedel af virksomhederne vurderer selv, at deres virksomhed ikke ville kunne udføre sine kerneopgaver, hvis de mistede adgangen til centrale it-systemer.

Kan få fatale konsekvenser

Analysen af digital sikkerhed i danske SMV’er viser på den ene side en positiv udvikling blandt landets SMV’er, fordi en øget andel af virksomhederne benytter sig af et højt antal it-sikkerhedsforanstaltninger. Men 44 procent af de små og mellemstore virksomheder er stadig ikke i hus med et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau.

Tilsvarende mangler 25 procent af SMV’erne fortsat at implementere de mest basale sikkerhedstiltag - nemlig systematisk opdatering af software og backup af data.

Det kan få store konsekvenser for virksomhederne i form af tabt omsætning, ekstra udgifter, mistet data eller at forretningen ganske enkelt ikke er i stand til at køre videre

IT-sikkerheden kan øges med få tiltag

Alle virksomheder kan øge it-sikkerheden markant ved løbende at opdatere styresystemer og programmer samt lave backup af data.

I øjeblikket kan SMV’er desuden søge om op til 50.000 kroner til rådgivning om digital sikkerhed og/eller ansvarlig dataanvendelse gennem SMV:Digital-programmet. Puljen er finansieret af EU-REACT-midler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk duo vinder stor Novo-kontrakt
DTU Learn for Life får ny direktør
Offensivt modulfirma udvider på Sjælland
Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama
Horsens henter ny stadsarkitekt i Rødovre
Ny områdedirektør skal udvikle fremtidens forsyning i Hofor
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.141