23948sdkhjf

Kræftrådgivning vælger entreprenør til nyfortolkning af den danske trelængede gård

Byggeriet af det nye OUH i den sydlige del af Odense er i fuld gang. Her samles den kræftbehandling, der i dag foregår på det nuværende OUH, og derfor flytter Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Odense med.

Claus Pryds Arkitekter og entreprenørfirmaet C. C. Contractor er valgt til at opføre den nye kræftrådgivning til kræftpatienter og pårørende i Odense. Den forventes færdig i 2025, og hospitalets palliative enhed og den nye Klinik for Senfølger flytter med.

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

– Vi ved, hvor meget det betyder for kræftpatienter og pårørende, at man kan gå direkte fra kræftbehandlingen på hospitalet og ind i en kræftrådgivning med mulighed for at få rådgivning og støtte i en svær tid. Med valg af entreprenør og arkitekt er vi nu et skridt nærmere en ny kræftrådgivning, som bliver en smuk nyfortolkning af den danske tre-længede gård, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, i pressemeddelelsen.

Den nye kræftrådgivning bliver på 1.400 kvm og kommer til at ligge ved hospitalsringen mellem hospitalsområdet og de omkringliggende grønne områder. Mod syd og vest kan man se sygehuset - og mod nordøst åbner landskabet sig op med søer og skov i baggrunden.

Duoen C.C. Contractor og Claus Pryds Arkitekter vandt også Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivning i Aarhus nær Aarhus Universitetshospital i januar 2020.

I samme hus

Det nye hus vil rumme både Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud til patienter og pårørende - blandt andet individuelle rådgivningssamtaler, gruppesamtaler, fællesskaber, fysiske og kreative aktiviteter - men også hospitalets træningstilbud ’Krop og Kræft’, hospitalets palliativ enhed - samt regionens nye Klinik for Senfølger efter kræft.

- Tilbuddet kommer både til at ligge tæt på sygehusets kræftafdeling og også i naturskønne omgivelser, hvor den bondegårds-inspirerede bygning kommer til at passe naturligt ind, konstaterer Karsten Uno Petersen (S), formand for udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark.

Kræftens Bekæmpelses nuværende Kræftrådgivning i Odense ligger på Kløvervænget 18b, 5000 Odense - lige ved Odense Universitetshospital. Når al kræftbehandling samles i det nye OUH i det sydlige Odense flytter kræftrådgivningen med kræftpatienterne derud.

Man forventer at byggeriet vil stå færdigt i løbet af 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama
Horsens henter ny stadsarkitekt i Rødovre
Ny områdedirektør skal udvikle fremtidens forsyning i Hofor
Industrien sikrer beskeden vækst i dansk økonomi
Nordjyske arkitekthuse fusionerer
Finansdirektør forlader TCM Group
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.141