23948sdkhjf

NLMK Dansteel får nye medejere

Den russiske stålkoncern NLMK har indgået en aftale med NLMK Belgium Holdings (NBH) om at integrere NLMK Dansteel – det tidligere stålvalseværk i Frederiksværk – i selskabet. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

NLMK Belgium Holdings er et joint venture, som NLMK indgik med den belgiske investeringsfond SOGEPA (Société wallonne de Gestion et de Participations S.A) i 2019 med en ejerandel på 49 procent til hver. Det fælles selskab fik ejerskabet over seks af NLMK’s fabrikker i Vesteuropa.

De seks fabrikker får altså nu selskab af Dansteel i Frederiksværk.

- Konsolideringen af Dansteel inden for NBH-perimeteren vil yderligere optimere de europæiske aktivers ledelsesstruktur og skabe yderligere strategisk fleksibilitet og synergier. Den fusionerede gruppe vil tilbyde en af de bredeste pladeprodukt-portfolioer i Europa og globalt til kunder aktive inden for skibsbyggeri, ingeniørskab, entreprenørmaskiner, minedrift, løft, transport og vindenergi, skriver NLMK i pressemeddelelsen.

Handlen skal dog først godkendes af EU’s konkurrencemyndigheder.

NLMK har været i vælten, siden Ruslands invasion af Ukraine. Virksomheden er ejet af den russiske oligark Vladimir Lisin, som hidtil har undgået vestlige sanktioner.

Vesten har også sanktioneret russisk stål, men dog undtaget slabs, som Dansteel bruger i produktionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111