23948sdkhjf

Underleverandør sælger livsværket: - Jeg har haft blikket rettet mod kloge og tålmodige nye ejere

Kurt Andersen har solgt LPM Production, som han grundlagde i 1987

En kreds af vestjyske investorer med Danspin-ejer Lars Gantzel Pedersen i spidsen har som led i et generationsskifte overtaget LPM Production i Ølgod.

Dermed har Kurt Andersen, der i 1987 etablerede underleverandørvirksomheden med produktion af komplekse komponenter i metal og plast, solgt sit livsværk.

Ledende medarbejdere bliver medejere

Den nye ejerkreds består ud over eksterne erhvervsfolk af den administrerende direktør siden 2020, Jan Nielsen Økjær, og den mangeårige salgschef, Leif Jonsen, der har været i virksomheden i 30 år. Jan Nielsen Økjær tiltrådte med erfaring fra drift af industrivirksomheder som Nissens og Epoke. Sammen besidder de to ledende medarbejdere 25 procent af aktierne.

- Vores berettigelse i markedet er at kunne levere nicheprodukter af høj kvalitet og til tiden. Derudover bestræber vi os med servicekonceptet Max-optimering på at skabe merværdi for både eksisterende kunder og os selv. Vi har vores styrke inden for langdrejning, men vil også være stærke på fræsning og bearbejdning, så vi kan fortsætte væksten og opnå nye kunder. Kunderelationerne foregår med udstrakt digitalisering, certificering og dokumentation af alle processer, og vi agter ligeledes at være førende i grønne løsninger, siger Jan Nielsen Økjær.

Blandt industrikunderne er pumpekoncernen Grundfos, der i fjor anerkendte LPM Production med Supplier Award blandt over 4.000 danske og udenlandske leverandører.

Ser gode vækstmuligheder

For den største enkeltinvestor, Lars Gantzel Pedersen, er den brede kundekreds, medarbejderne og ledelsen fundamentet for den fortsatte udvikling.

- Vi investerer i dygtige medarbejdere og en ledelse, der er i stand til at eksekvere, og så arbejder LPM Production i nogle spændende brancher, hvor vi ser gode vækstmuligheder. Jeg og de øvrige investorer forventer strategisk at bidrage til, at vi kan skabe værditilvækst for både kunder og virksomhed, siger Lars Gantzel Pedersen, der er indtrådt som bestyrelsesformand i selskabet.

Bliver i Ølgod

For Kurt Andersen, 65 år, er det med en følelse af både lettelse og vemod, at han nu overdrager LPM Production til en ny ejerkreds. Han har lagt vægt på at varetage hensynet til alle involverede, herunder i særdeleshed medarbejderne, og at virksomheden fortsat skal have base i Ølgod.

- Jeg har haft blikket rettet mod kloge og tålmodige nye ejere, der kan se et langsigtet potentiale og i samarbejde med den daglige ledelse videreudvikle LPM Production. Ledelse og medarbejdere har været stærkt medvirkende til at skabe en virksomhed, der er attraktiv for andre end mig. Min dåbsattest og hensynet til, at både sælger og køber skal kunne vinde ved handlen, gør tidspunktet til det rette, siger Kurt Andersen.

Ejerskiftet i LPM Production, der beskæftiger op mod 50 medarbejdere, sker med virkning fra 12. september.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125