23948sdkhjf

Christian har været CEO i et år: Nu vil han bygge ny fabrik

Da kalenderen viste 1. september for ikke så længe siden, kunne Christian Nielsen fejre sit første år på posten som administrerende direktør i Skive-virksomheden Deif.

Det er et år, der har budt på lidt af hvert. Blandt andet et frasalg det kinesiske datterselskab, der stod for virksomhedens vindforretning, til den kinesiske vindmøllegigant Goldwind (link til artikel).

Men hvordan har det første år på posten så været for 50-årige Christian Nielsen, der i fjor indtog posten, da Toke Foss sagde farvel efter 35 år i spidsen og i stedet blev formand for bestyrelsen?

Et stort skridt

Christian Nielsen havde den fordel i sin ansættelse, at han ikke var helt grøn i virksomheden. Snarere tværtimod, for da han tiltrådte, havde han allerede været en del af Deif i 25 år - blandt andet flere år med base i Kina, hvor han stod i spidsen for Deifs vindaktiviteter, som han altså tidligere på året var med til at sælge fra.

På trods af erfaringen i virksomheden er det noget helt andet at være den, der har det sidste ord, forklarer Christian Nielsen.

- Jeg har været med i direktionen i flere år, og der kan du godt komme med råd og være inde over beslutningerne, men når du er CEO er det dig, der skal tage den sidste beslutning, når der er tvivl. Så det er både spændende og meget lærerigt at gå og tumle med de ting, siger Christian Nielsen.

Christian Nielsen har stor erfaring som ansat, og derfor har han med sit nye ledelsesansvar været bevidst om nogle af de ting, man som ansat kan forvente fra en direktør.

- Jeg har altid ment, at organisationen har krav på svar og at ledelsen skal tage hurtige beslutninger. Men når man sidder med det, bliver man lidt udfordret.

Direktøren fortæller, at springet fra "blot" at være en del af direktionen til at være øverste chef kom bag på ham.

- Jeg har været lidt overrasket over, at skridtet har været så stort. Jeg arbejdede tæt sammen med Toke (Foss, red.), men jeg havde ikke tænkt over, hvor stort et ansvar, der er. Jeg startede i Deif for 26 år siden og har bevæget mig rundt i forskellige dele af virksomheden, men det her er ansvarsmæssigt det største skridt, jeg har taget, lyder det fra Christian Nielsen.

Ny fabrik skal strømline flow

Selvom der er en bestyrelse, som også er med inde over de store beslutninger, og Christian Nielsen gennem flere år også har været med i de vigtige processer i Deif, så har han alligevel gerne villet sætte sit præg på virksomheden.

Det indbefatter blandt andet et stort byggeprojekt.

- En af de ting, jeg har gjort meget ud af, er, at vi skal bygge vores egen fabrik. Og det skridt tager vi nu, så i løbet af denne måned tager vi første spadestik til den nye fabrik, siger Christian Nielsen omkring den kommende Deif-fabrik, der kommer til at ligge i forlængelse af virksomhedens nuværende hovedkontor i Skive.

Deif har i dag også produktion, men har også fået lavet mange ting hos underleverandører. Det har givet en række udfordringer, som de med den nye fabrik håber at kunne undgå.

- Når vi får lavet ting hos underleverandører skal tingene transporteres, samles, testes og så videre, og det giver for mange spildprocesser. Det skal vi have strømlinet og til at køre i ét flow, siger Christian Nielsen om den nye fabrik, der indebærer en investering i omegnen af 60-70 millioner kroner og påpeger, at den nye fabrik vil blive "en af landets mest moderne fabrikker".

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141