23948sdkhjf

PFA har tjent milliarder på logistikbyggeri - udvider nu massivt i Jylland

Pensionsselskabet PFA annoncerer i dag en udvidelse på 85.000 kvm i logistikcenteret Taulov Dry Port nær Fredericia.

– Siden de første kvadratmeter blev indviet, har vi oplevet overvældende interesse fra virksomheder, og vi forventer, at den nye udvidelse på 85.000 kvm vil være udlejet, inden den står færdigbygget, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i en pressemeddelelse fra pensionsselskabet.

De mange nye lager- og logistikkvadratmeter skal efter planen stå klar i starten af 2024.

Taulov Dry Port

  • Taulov Dry Port A/SADP A/S og PFA Pension indgik i oktober 2017 et joint-venture samarbejde, og de to parter udvikler i fællesskab Taulov Dry Port.
  • Taulov Dry Port er et multimodalt transport- og logistikcenter ved Fredericia med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger.
  • Taulov Dry Port råder over 900.000 kvm byggemodnet erhvervsjord, som udvikles med projektbyggerier og generiske lager- og logistikejendomme.

Taulov Dry Port

PFA investerede i 2017 sammen havneselskabet ADP A/S i Taulov Dry Port. I dag er der opført 100.000 kvm og en samlet udvidelse på 100.000 kvm er allerede på vej og vil stå klar i løbet af 2023. Ejendommene er udlejet til virksomheder som Mærsk, DLG, Salling Group, Bestseller, Elgiganten og FSG Foods.

Har tjent 2,5 mia. kr.

PFA’s logistikinvesteringer i Danmark og internationalt har givet et afkast på 15,5 pct. svarende til cirka 2,5 mia. kr. siden 2013, viser en ny opgørelse.

”Vi så tidligt, at e-handel ville eksplodere globalt, og at investeringer i logistikejendomme kunne blive meget lukrative, hvis vi greb muligheden, fortæller Michael Bruhn og tilføjer, at logistikporteføljen i dag den af pensionsselskabet ejendomsinvesteringer, som har klaret sig bedst.

Siden 2013 har PFA opbygget en logistikportefølje på cirka 8 mia. kr., som dækker over 35 ejendomme i USA, Kina, Frankrig, Spanien, Italien, Holland og Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.131