23948sdkhjf

DLG dropper fabriksbyggeri til trecifret millionbeløb

Første spadestik til DLG-ejede Vilofoss’ nye fabrik i Brædstrup mellem Horsens og Silkeborg blev taget i oktober sidste år, men planerne om en ny 100-200 mio. kr. dyr fabrik til fremstilling af mineraler til brug i grisefoder kommer ikke længere end det.

Det skriver hsfo.dk henvisning til medierne Grovvarenyt og Børsen.

I stedet for den helt ny fabrik, som skulle være i drift i starten af 2023, skulle planen nu være en udvidelse og optimering af det eksisterende anlæg.

Lav efterspørgsel og høj priser

Beslutningen om at bygge fabrikken blev præsenteret tilbage i 2019. På grund af både vejflytning og arkæologiske undersøgelser blev byggeriet forsinket med ét år.

Siden har øgede priser på byggematerialer ændret regnestykket, og nu er DLG også påvirket af, at lave priser på grisekød har fået efterspørgslen på foder til at falde.

– Vi må konstatere, at verden har bevæget sig, siden vi traf beslutningen om en ny fabrik for tre år siden, forklarer DLG’s topchef, Kristian Hundebøll, ifølge Børsen til Grovvarenyt.

Den nu droppede fabrik skulle være opført i forlængelse af Vilofoss' eksisterende og have topmoderne, højautomatisk anlæg med en samlet kapacitet på 50.000 ton.

Læs mere om: DLG
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172