23948sdkhjf

Overtager konkursramt kollega - sjællandsk installatør når 225 medarbejdere

Installatørfirmaet Finn L. & Davidsen (FLD) har overtaget nogle af aktiviteterne efter konkursen af Engelgaar Teknik A/S i Rødovre.

– Vi er glade for, at det er lykkedes os at nå til enighed med ledelsen i Engelgaar Teknik og kurator om at videreføre de gode aktiviteter i Engelgaar Teknik inklusiv alle 34 medarbejdere og de fleste igangværende byggeprojekter. Det sikrer fremdriften på byggepladserne og en blid overgang for de berørte kunder, udtaler ejer af FLD, Lasse Houengaard, i en pressemeddelelse.

FLD har efter overtagelsen nu cirka 225 medarbejdere fordelt på fire lokationer – Haslev, Brøndby, Køge og nu også Rødovre - samt et uddannelsescenter på Amager.

Overtagelsen trådte i kraft pr. 9. august. Dagen forinden skiftede Engelgaar Teknik A/S navn til Rødovre Teknik A/S, fremgår det af Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Samme dag som overtagelsen, 9. august, havde Sø- og Handelsretten ifølge Statstidende taget firmaet under konkursbehandling efter at have modtaget en begæring den 2. august.

Direktør: En enkelt sag bag konkursen

Det ”nye” Engelgaar Teknik videreføres som en selvstændig sektion i FLD, men under FLD’s CVR nummer. Samtidig bliver Engelgaar Teknik en del af FLD’s eksisterende platforme herunder administration, IT, HR og marketing.

– Jeg er personligt glad for, at det er lykkedes at nå til enighed med kurator og FLD A/S om at overtage de sunde aktiviteter i Engelgaar Teknik, udtaler direktør Henrik Engelgaar og fortsætter:

– Navnet “Engelgaar Teknik” har en lang historie bag sig og mange medarbejdere, som har givet værdi til selskabet. Det ville være ærgerligt, hvis alt dette går tabt i den ulykkelige situation, vi desværre er havnet i, hvor en enkelt byggesag med et kvalitetssvigt har gjort udslaget for konkursen.

Opkøb i Køge

For et år siden, i slutningen af august 2021, styrkede FLD el-forretningen med købet af Frahm El-teknik i Køge, hvor firmaet allerede havde en afdeling.

Med tilkøbet udvidede installatørfirmaet staben i byen til – på daværende tidspunkt – at udgøre cirka 35 el- og vvs-montører og til i alt 170 medarbejdere i hele virksomheden.

– Når vi jævnligt screener markedet for mulige tilkøb, lægger vi ikke kun vægt på økonomi og udviklingspotentiale, sagde Lasse Houengaard med henvisning til et fælles værdigrundlag.

Rødovre Teknik A/S (tidligere Engelgaar Teknik A/S)
Regnskabsår 2020 2019 2018
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 28,577 18,291 21,438
Primært resultat 0,968 -0,643 1,053
Resultat før skat 0,768 -0,980 0,720
Årets resultat 0,586 -0,781 0,545
Egenkapital 1,281 0,194 1,376
Antal ansatte 34 38 37
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Finn L. & Davidsen
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125