23948sdkhjf

VW-chef stopper tre år før tid efter en turbulent embedsperiode

Stort skifte øverst i Volkswagen Group: Porsches Oliver Blume tager over efter Herbert Diess, der takker af i utide. Semler melder: Ingen konsekvenser for danske forhandlere og værksteder.

Volkswagens administrerende direktør, Herbert Diess, træder tilbage og vil blive efterfulgt af den nuværende chef for Porsche, Oliver Blume. Sådan lyder meldingen fra Europas førende bilproducent, Volkswagen.

Herbert Diess, som kom til Volkswagen i 2015 og satte sig i direktørstolen i 2018, forlader koncernen den 1. september 2022, tre år før hans kontrakt udløber, oplyser den tyske koncern.

Ifølge den velansete engelske avis The Guardian har Diess under den fire år lange periode som topchef i VW presset VW's elbils-ambitioner frem; men han har også skabt vrede i fagforeningerne og frustration i bestyrelsen.

- Kilder med kendskab til sagen siger, at Porsche- og Piëch-familierne, som ejer over halvdelen af ​​stemmerettighederne og en 31,4 pct. aktiepost i Volkswagen, pressede på for at få en ændring i toppen, skriver avisen.

- Diess var uforbederlig. Han ændrede Volkswagen til det bedre; men hans kommunikation var elendig, siger en kilde, som ikke ønsker at blive navngivet.

Kilder med kendskab til sagen siger, at Porsche- og Piëch-familierne, som ejer over halvdelen af ​​stemmerettighederne og en 31,4 pct. aktiepost i Volkswagen, pressede på for at få en ændring i toppen, The Guardian

Oliver Blume har været i VW Group siden 1994 og har været formand for Porsches bestyrelse siden 2015, som han i øvrigt ikke forlader.

Om skiftet siger den nye topchef:

- Jeg er meget begejstret for at skulle lede både Porsche AG og Volkswagen Group. Mit fokus vil være på kunderne, brands og produkter.

- Den menneskelige værdi er altid i højsædet for mig: Teamspirit, retfærdighed og passion er afgørende for succes, og det gælder både for mærkerne og koncernen.

Om de fortsatte ambitioner for sit "gamle" mærke, Porsche, supplerer Oliver Blume:

- Porsche kan stole på, at jeg leder virksomheden på lang sigt – også efter en eventuel børsnotering. Vi har sat Porsche på et succesfuldt grundlag teknologisk, økonomisk og kulturelt – og ser os selv som en leder af bæredygtig mobilitet.

Om skiftet på øverste post melder den danske importør, Semler Gruppen, at direktørskifte ikke har indflydelse på den danske importør- og forhandlerkontrakter eller på værkstedskontrakter, for den sags skyld.

Oliver Blume - karriere

  • Oliver Blume har været formand for Porsche AG’s bestyrelse siden 2015.
  • Før det var Oliver Blume bestyrelsesmedlem med ansvar for produktion og logistik hos Porsche.
  • Oliver Blume har været medlem af Group Board of Management siden 2018.
  • Oliver Blume er født i Braunschweig, kom til Volkswagen-koncernen i 1994 og har siden da haft lederstillinger for mærkerne Audi, Seat, Volkswagen og Porsche.

Volkswagen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156