23948sdkhjf

Enggaard-selskab køber Det Nordjyske Mediehus

Der går endnu et års tid, før mediekoncernen fraflytter. I mellemtiden kan den nye ejer, Tecta Invest, tage sig tid til at finde erhvervslejere og tilpasse lejemålene

Det Nordjyske Mediehus på Langagervej 1 i Aalborg Øst tjent som et markant hovedsæde for den nordjyske medievirksomhed i flere end 30 år. Men det er snart slut.

Pr. 5. juli er domicilet blevet købt af Tecta Invest A/S, som tidligere hed A. Enggaard Ejendomme og er ejet af Jens Enggaard. 

Medievirksomheden, der allerede sidste år påbegyndte etablering af nyt domicil på Aalborgs havnefront, har nu et års tid til at flytte ud.

- For begge parter, køber og sælger, er der god ræson i ikke at forhaste den faktiske overtagelse. Det Nordjyske Mediehus kan nu få færdigetableret og indrettet sig i deres nye domicil på havnen. Og hos Tecta Invest får vi samtidig god tid til at finde de helt rigtige lejere og få nyindrettet ejendommen på Langagervej præcis derefter, forklarer direktør Jesper Brøndum hos Tecta Invest.

Ejendomsselskabet flyttede for nyligt selv til et stort og ligeledes nyerhvervet erhvervslejemål på Sofiendalsvej, som Tecta Invest A/S desuden lejer ud på linje med andre markante Tecta Investejendomme.

Med en offentlig vurdering i 2019 på 99 mio. kr. råder Tecta Invest med det seneste køb efterhånden over en ejendomsportefølje til en bogført værdi af cirka 850 mio. kr, indtil videre primært i Aalborg-området.

Medier kræver mindre plads

Selve mediedomicilet blev opført i 1989 - efter arkitekt Jacob Blegvads tegninger - med i dag blandt andet 7.400 kvm kontorbyggeri plus 2.700 kvm kælder. Medievirksomhed havde allerede 10 år forinden erhvervet den 78.000 kvm store grund og hurtigt derefter etableret den 13 meter høje trykkerihal og tilhørende lagerbygninger, der i dag tæller yderligere 6.500 kvm.

- Langagervej 1 har tjent og profileret Det Nordjyske Mediehus godt i mere end 30 år, hvor dimensionerne også har givet mening. Men med de senere års digitalisering er medievirksomhedens fysiske pladsbehov markant reduceret, ligesom trykkeriet er solgt fra. Det er derfor, vi har valgt at flytte til nyt og skræddersy en ny topmoderne 2023-medieløsning, der i højere grad tager hensyn til, at papiravisen fylder mindre i et bredt medieudbud. Vi glæder os både til fremtiden og over at have lavet en fornuftig handel med en forstående og respekteret køber, siger Morten Vinther Jensen, adm. direktør i Det Nordjyske Mediehus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14