23948sdkhjf

Aalborg CSP får foden inden for på det tyske marked med ny type solfanger

Aalborg CSP har vundet sin første solvarme-opgave på det tyske marked.

Anlægget bliver på 4,7 MW og skal opføres hos det tyske varmeværk Stadtwerke Sondershausen GmbH øst for Leipzig. Og så består det af 6.000 kvadratmeter af en helt ny type solfanger.

Ordren er kommet i hus i samarbejde med schweiziske TVP Solar, der altså også er med til at introducere den nye type solfanger - en høj-effektiv vacuum-solfanger, som kan levere temperaturer fra 50 til 160° C og dermed anvendes til såvel fjernvarme som til industrielle processer.

Ud over de 6.000 kvadratmeter solfangere indebærer ordren også etablering af en 1.000 kubikmeter stor akkumuleringstank samt levering af den fulde teknologipakke til integration af energien i fjernvarmesystemet.

Som en særlig funktion vil lagertanken om vinteren kunne anvendes til at akkumulere energi fra en såkaldt BHKW - et kraftvarmeanlæg, hvor der produceres såvel varme som el - som opføres i nærheden.

Med den nye vacuum-solfanger forventes en årlig ydelse på over 500 kWh/m2, hvilket er nok til at dække behovet i 200-250 tyske husstande. 

Det først af mange

Anlægget skal leveres i foråret 2023 og det er Aalborg CSPs klare forventning, at dette projekt blot er starten på et solvarmeeventyr på det tyske marked.

Generelt er interessen for danske teknologier og løsninger med eksempelvis varmepumper, lagerløsninger, solvarme og biomasseanlæg stor syd for grænsen, og der er særligt efterspørgsel efter damvarmelagerteknologi, der i samspil med andre teknologier kan øge den grønne profil og udnytte overskudsenergi samt andelen af grøn energi.

Aalborg CSP indgår derfor i en lang række samarbejder med såvel danske og tyske som andre internationale partnere for at være i stand til at tilbyde danske løsninger syd for grænsen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125