23948sdkhjf

Kæmpe fransk ordre til Aalborg Energie Technik

Kedel- og turnkeyeksperten Aalborg Energie Technik (AET) har netop landet en kæmpeordre i det franske.

Finansieringen faldt på plads i juni, og projektet kan nu gå i gang.

Der er tale om levering af et biomasse- og parpirslamfyret kraftvarmeværk (CHP), som skal levere elektricitet til elnettet og damp til Norske Skog. 

Norske Skog driver en papirfabrik i Golbey i det nordøstlige Frankrig, hvor værket skal bygges.

Ordre på over 80 millioner euro

Ifølge administrerende direktør Lars Kristensen hos AET er det tale om en ordre i størrelsesordenen +80 millioner euro.

I december 2021 blev AET tildelt en EPC-kontrakt af Green Valley Energie (GVE) om levering af værket. GVE er et joint venture mellem flere store firmaer: Pearl Infrastructure Capital (investor i grøn energi), Veolia (driftsoperatør) og Norske Skog (papirfabrik og energiaftager).

AET’s leveringsomfang er et turnkey-energianlæg, hvor jordarbejdet er undtaget.

Anlægget tages i brug i 2024

Anlægget indbefatter blandt andet en 131 MWt AET biomassekedel, et røggasrensningsanlæg, en 25 MWe dampturbine, en luftkondensator samt mekaniske og elektriske installationer.

Kedlen er fyret med biomasseaffald og papirslam, og energianlægget skal producere elektricitet og varme til papirfabrikken, og det bliver det største kraftvarmeværk af sin art i Frankrig.

Det vil producere +200 GWh grøn elektricitet og +700 GWh vedvarende varme, og dermed generere CO2-besparelser på 210.000 tons om året og levere elektricitet svarende til forbruget af mere end 13.000 huse.

Anlægget forventes taget i brug i andet halvår af 2024 og vil til den tid bruge årligt 230.000 tons genbrugstræ og 20.000 tons restprodukter fra papirfabrikken i Norske Skog i Golbey.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188