23948sdkhjf

Nyudnævnt topchef fremviser toplinjevækst - Fredericia-firma bevæger sig mod en halv milliard

Overskuddet går en tand tilbage hos entreprenørfirmaet CJ A/S i Fredericia, og forventningerne blev ikke indfriet. Alligevel er der tilfredshed på ledelsesgangen over den netop offentliggjorte regnskab for det forskudte regnskabsår 2021/22.

– Vi er tilfredse, selvom vi ikke opfyldte vores ambitiøse budget. Men det har været en turbulent tid med Corona og prismæssig uforudsigelighed på råvarerne, ligesom vi har investeret i en styrkelse af vores organisation for at kunne honorere fremtidens krav omkring bæredygtighed og den professionalisme et sådant fokus kræver – og derfor er vi tilfredse med årsresultatet, siger CJ’s nye adm. direktør Jonathan Smetana i en pressemeddelelse om udviklingen i seneste regnskabsår.

Mens det på bundlinjen blev til 14 mio. kr. mod 19 mio. året forinden, voksede toplinjen med 35 mio. kroner til en omsætning på knap 424 mio. kr. hos Fredericia-entreprenøren.

CJ Anlæg Bolig Erhverv A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 423,7 389,4
Bruttofortjeneste 108,9 102,5
Primært resultat 18,8 26,0
Resultat før skat 18,7 25,5
Årets resultat 14,6 19,9
Balancesum 127,2 100,7
Egenkapital 43,2 42,6
Gns. antal ansatte 150 124
Kilde: CVR

Langsigtet overdragelse og langsigtede planer

Det er første gang, Jonathan Smetana tegner et årsregnskab som virksomhedens øverste ansvarlige. Han afløste medgrundlægger Hans Jørgen Ebbesen tidligere på året, da de to byttede roller i et længe planlagt generationsskifte.

Netop det langsigtede kendetegner retning og styring for firmaet:

– Vi er involveret i gode faste aftale og nye spændende projekter, hvor vi kommer til at profitere af de investeringer, vi har lavet de seneste år. Vi har det lange lys på, i det vi foretager os med en tålmodig ejerkreds bestående af fem nøglemedarbejdere. Vi følger vores definerede strategi, men er selvfølgelig meget opmærksomme på den aktuelle branchesituation, hvor der er tydelige udfordringer, siger Jonathan Smetana om CJ’s strategiske fundering og udgangspunkt.

CJ A/S beskæftiger nu 170 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Fredericia, i Langeskov på Fyn og i Horsens samt den faste operation på raffinaderiet i Kalundborg. Entreprenøren har fire forretningsben: Bolig og erhverv, Anlægsarbejde, Industriservice samt Tankanlæg.

Kommer ikke til at falde rigtig hårdt på næsen

– 2022/23-regnskabet bliver nok med en tilsvarende toplinje som i seneste regnskabsår plus/minus, mens bundlinjen kommer til at afhænge en del af prisudviklingen på råvarer, starter direktøren om udsigterne for det igangværende år. 

– Vores meget transparente samarbejdsmodeller gør, at vores bundlinje aldrig kommer til at løfte sig markant over niveauet for de seneste to år, men til gengæld gør vores rimelig konservative tilgang til tingene, at vi heller ikke kommer til at falde rigtig hårdt på næsen, siger Jonathan Smetana.

Han henvisning dermed til firmaets værdigrundlag, og at en professionel bestyrelse med tre eksterne sikrer, at man ikke fristes af de mere risikobetonede udviklingsprojekter, men drives af den langfristede tilgang.

Se nøgletal for:
Læs mere om: CJ A/S
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.171