23948sdkhjf

European Energy køber op og styrker sig på biogassen

Den danske virksomhed Ammongas A/S, der arbejder med opgradering af biogas og carbon capture, får European Energy som ny majoritetsejer.

Opkøbet betyder, at European Energy kan være med til at understøtte udbygningen af biogas i Danmark og resten af verden. Derudover giver opkøbet også et ekstra boost til European Energys  carbon capture-aktiviteter. European Energy kan desuden drage fordel af de erfaringer og teknologier, som Ammongas har i kommende PtX-projekter.

– Vi ser en stærk portefølje af interessante teknologier og know-how hos Ammongas, der støtter den massive udbygning af specielt PtX-projekter, som vi i dag har under udvikling, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy i en pressemeddelelse.

Købet af Ammongas sikrer European Energy adgang til kompetencer inden for CO2-fangst og forædling. Samtidig ser Knud Erik Andersen klare synergier med den hastigt voksende PtX forretning samt en stærk position inden for biogen CO2, der er en væsentlig byggesten, når der gennem PtX produceres e-fuels.

God match

Ammongas blev stiftet i 2002 og er i blandt Danmark førende inden for opgradering af biogas gennem udskilning af CO2. De senere år har virksomheden bevæget sig mere ind i området for forædling af CO2. Ammongas er i gang med en internationalisering med flere projekter udenfor Danmarks grænser i både Europa og USA.

– Vi står i Ammongas over for et stærkt voksende marked, både inden for vores traditionelle forretningsområde med biogasopgraderinger og det hastigt voksende område med carbon capture. Vi ser et fantastisk match med European Energy, hvor vi kan kombinere kompetencer, erfaringer og finansielle muskler til at sikre en stærk position inden for begge områder, siger Anker Jacobsen, adm. direktør for Ammongas

European Energy overtager 51 procent af aktierne i Ammongas og Anker Jacobsen fortsætter som adm. direktør i Ammongas.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.159