23948sdkhjf

Efter genudbud: De skal levere erstatningskedlen til Din Forsyning

Det bliver Babcock & Wilcox Renewable Service (BWRS), der kommer til at levere erstatningskedlen til Din Forsynings store fjernvarmeprojekt.

Byggeriet har været i gang siden oktober 2020, og der er planlagt en havvandsvarmepumpe, elkedel, ny transformatorbygning og et nyt flisværk. 

Kedlen til flisværket skulle have været leveret af den finske producent KPA Unicon, men efter en mangelfuld levering har Din Forsyning Varme måttet kassere kedlen og genudbyde den på ny.

Det blev altså BWRS, der løb med den opgave. Og her har man planlagt indløftning af kedlen i slutningen af november 2022. Kedlen har en effekt på 48 MW og sammen med røggaskondenseringen vil den samlede ydelse være 60 MW.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fået indgået en god aftale med BWRS. Det er ikke let at skulle komme ind midt i et projekt og hjælpe med at samle stumperne. Vi har snakket om, hvor vi står, og hvordan BWRS kan hjælpe. Vi er enige om, at det godt kan lade sig gøre inden for tidsrammen, siger Kenneth Jørgensen, der er projektchef for byggeriet hos Din Forsyning.

Med amerikanske ejere

Hos BWRS fortæller administrerende direktør Christopher Nysted Sørensen, at de er glade for at få lov at være med til at give Esbjerg bæredygtig fjernvarme.

- Det er et utrolig spændende projekt og planer, som DIN Forsyning er i færd med at realisere. Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til projektet både med vores fluid bed kedel, i samarbejde med vores amerikanske ejere Babcock & Wilcox, siger Christopher Nysted Sørensen.

Din Forsyning altså i fuld gang med at opføre bæredygtige produktionsenheder, der skal erstatte den fjernvarme, der efter 1. april 2023 ikke længere bliver leveret af Ørsted, når de lukker for det lokale kulkraftvarmeværk.

Opsagde aftalen

Din Forsyning opsagde kontrakten med den finske leverandør KPA Unicon med udgangen af maj. I samme ombæring oplyste selskabet at man havde valgt at genudbyde kontrakten på fliskedlen.

Direktør fra KPA Unicon Jukka-Pekka Kovanen beklagede efter følgende situationen, men var på en og samme gang overrasket og uenig.

Fremtidens Fjernvarme

  • Første spadestik blev taget i oktober 2020. 
  • Første fase står klar d. 1. april 2023, mens anden fase skal være klar til brug i 2025.
  • Grunden på Esbjerg Havn er 50.000 m2, og der bliver bygget på de 7000 m2.
  • Prisen på det samlede projekt er ca. 1,6 mia. kr.

Kilde: Fremtidens Fjernvarme/Din Forsyning

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125