23948sdkhjf

Finsk koncern opkøber Danmarks største vinvirksomhed

Den norske kapitalfond Credo Partners sælger Danmarks største vinvirksomhed Globus Wine til vin- og spiritusleverandøren Anora fra Finland.

Den finske virksomhed betaler 596,4 mio. kr. for Globus Wines og opkøber 100 procent af virksomheden.

Købsaftalen blev underskrevet onsdag, lyder det i en pressemeddelelse.

- Med Anoras stærke position og meget høje kompetencer inden for vin, er jeg sikker på, at vi under det nye ejerskab kombineret med en stærk og passioneret organisation i Globus Wine kan fortsætte den rejse, som Globus Wine er på, udtaler adm. direktør i Globus Wine, Jens Voldmester, i pressemeddelelsen.

Salget forventes at blive lukket i slutningen af juli.

Sidste år havde Globus Wine en nettoomsætning på omkring 550 mio. kr., og to tredjedele af omsætningen stammer fra vinvirksomhedens egne mærker. 

- Globus Wine er markedsleder i Danmark med en konstant vækst på markedet i de seneste år. Ligesom Anora, har Globus Wine fokus på at have en bæredygtig forretning ved at bruge vindkraft og at sænke vinens CO2-aftryk via logistikløsninger og klimavenlig emballage,« siger Anoras adm. direktør, Pekka Tennilä.

Opkøbet af Globus Wine gør Anora til markedsleder på det danske vinmarked, ligesom vin- og spirituskoncernen i forvejen er det i Finland, Norge og Sverige.

Anora har i alt 1.100 ansatte og er noteret på børsen i Finland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141