23948sdkhjf

Cembrit solgt til familieejede schweizere

Handlen skaber en gigant med 2.600 ansatte

Cembrit, der med 1.400 ansatte er blandt Europas største producenter af tag- og facadematerialer i fibercement, får ny ejer.

Schweiziske Swisspearl Group, som er ejet af erhvervsfamilien Bernhard Alpstaeg, overtager firmaet med hovedsæde i Aalborg fra den svenske kapitalfond Solix, der købte Cembrit for 1,1 mia. kr. i 2015 fra cementkoncernen FLSmidth.

Hvor stort et beløb, der skifter hænder i handlen, oplyser parterne ikke.

Salget sker med tilbagevirkende kraft pr. 1. januar 2022 og danner ifølge parterne den næststørste fibercementproducent i Europa.

Handlen skaber en gigant med 2.600 ansatte – 1.400 fra Cembrit og 1.200 fra Swisspearl. Det skriver Swisspearl i en pressemeddelelse, hvor fortræffelighederne i sammensmeltningen også opremses.

- Giver os vinger

Mens Cembrit hovedsageligt står stærkt i de nordiske lande samt Irland og Storbritannien, er Swissperals styrkeposition i Central- og Østeuropa, hvorfor der er tæt ved ingen overlap i markeder.

– Med Cembrit får vi en vækst, som giver os vinger. Det komplimenterer Swisspearl Groups nuværende markedstilstedeværelse perfekt, udtaler Harry Bosshardt, CEO i Swisspearl Group, i pressemeddelelsen om handlen.

– Efter opkøbet er vi klar til at vokse yderligere – også i geografiske områder, hvor vores tilstedeværelse hidtil har være begrænset, tilføjer topchefen.

Ro om ejerforholdet

Fra hovedkontoret i Aalborg, lyder der også positive toner. Ikke mindst udsigten til at få en familiekoncern som ejer, vækker glæde:

- Jeg tror, at vores nye ejer skaber ro om ejerforholdene langt ud i fremtiden og gør, at vi bedre kan træffe langsigtede beslutninger, når vi ved, at vi ikke skal sælges på et tidspunkt, siger Jørn Mørkeberg, koncernchef i Cembrit, til Nordjyske.

Han ser også en fordel i, at det nu bliver muligt at udnytte kapaciteten bedre. Cembrit kører med fuld produktion på flere af sine anlæg.

Nordjyske har foretaget en beregning - som er behæftet med stor usikkerhed, understreges det – der sætter prisen til 3,1 – 3,8 mia. kr. for Cembrit.

Milliardomsætning

Cembrit Group havde en omsætning på 1,95 mia. kr. i 2021 og 1,73 mia. kr. året før. Af de 1.400 ansatte er de 110 i Danmark. Cembrit roducerer mere end 25 mio. kvm facade- og tagprodukter årligt. Selskabet har 1400 ansatte, afdelinger I 20 lande og fem fabrikker i Finland, Tjekkiet, Ungarn og Polen.

Inden købet havde Swisspearl Group 1200 ansatte og fire fabrikker I Schweiz, Østrig og Slovenien.

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: Cembrit Group
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142