23948sdkhjf

Danstoker har overskud for første gang i flere år

For første gang i flere år kommer Danstoker ud med et overskud.

- Vi har endevendt det hele for at prøve at få sorte tal på bundlinjen, og derfor har vi været alt igennem. Der er blevet sparet, hvor spares kan, og på medarbejdersiden har vi også reduceret en del, siger administrerende direktør for Danstoker Peter Overgaard.

Han kan se et årsresultat for 2021/22 på seks millioner kroner før skat, og det er ifølge direktøren tilfredsstillende.

- Det er ikke prangende at tjene seks millioner kroner, men nu er vi da kommet væk fra de røde tal på bundlinjen, siger Peter Overgaard med henvisning til, at Danstoker i 2018/19 havde et underskud på hele 27 millioner kroner og i 2019/20 et minus på ni millioner kroner og i 2020/21 ramte et minus på otte millioner kroner.

Optimeret produktion og samarbejde

Peter Overgaard fortæller, at Danstoker har været igennem et omfattende turnaround-program, hvor det har drejet sig om at skære ind til benet men samtidig også om at få optimeret produktionen og få skabt et bedre samarbejde mellem Danstokers fabrik i Herning og i Polen.

- Det handler meget om kommunikation og dialog, som er væsentligt i den sammenhæng. Og det er blevet markant forbedret. Nu står vi sammen som et team og hjælper hinanden, siger Peter Overgaard.

Han fortæller, at det især er de første måneder af 2022, som har givet et boost til Danstokers økonomi, for antallet af ordrer lå 1. december 2021 20 procent bagefter det budgetterede.

Pludselig kom ordrerne

Men pludselig begyndte ordrerne at komme, og Peter Overgaard forklarer det med, at efter coronapandemien var det som om, at nu kunne nok være nok.

- Nu havde man ventet så lang tid, at nu var man nødt til at investere, så vi har haft rigtig god ordreindgang i december, januar, februar og marts, siger Peter Overgaard.

Han fortæller, at ordrerne har fordelt sig i hele Europa, hvor især Sverige er et stort marked for Danstoker - og også i Danmark er der gået hul på bylden.

- Der er tale om rigtig mange biomasse-anlæg, og der er også godt gang i elkedlerne, siger Peter Overgaard, som kan kigge i en fyldt ordrebog helt frem til jul, og han forventer da også, at der skal ansættes eksempelvis ekstra smede på fabrikken i Herning og i Polen.

Udfordring med stigende stålpriser

Ser det godt ud med ordrerne, kan de stigende stålpriser til gengæld give panderynker hos den administrerende direktør.

- Lige for tiden tjener vi ikke voldsomt meget på det, vi laver nede i produktionen. For meget af det er solgt før krigen i Ukraine til lave stålpriser. Og hvor man havde en forventning om, at nu var pandemien ved at klinge af, og stålpriserne ville begynde at falde – ja, så eksploderer de fuldstændig for tiden, siger Peter Overgaard og tilføjer:

- Vi kan ikke gøre ret meget ved det. Vi skal sørge for, at vores salgspriser er opdaterede, så de reflekterer, hvad stålprisen er.

Elkedler og biomasseanlæg til grøn omstilling

Peter Overgaard fortæller, at Danstoker føler sig godt klædt på til den grønne omstilling med et program af elkedler og biomasseanlæg.

- Vi skal have brugt noget af vores vindmøllestrøm ude i industrien og på vores fjernvarmeværker. Og vi har elkedler på programmet. Men også biomasse tror vi på. Biomasse har været lidt et fy-ord i Danmark. Men jeg tror, at det er gået op for politikerne, at biomasse måske ikke er så dårlig en ide – specielt ikke, hvis man bygger et fjernvarmeværk eller har en industri, og så bruger den biomasse, der i forvejen er i lokalområdet, forklarer Peter Overgaard.

Danstoker har 100 ansatte på fabrikken i Herning og 120 på fabrikken i Polen.

DANSTOKER A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21 2019/20 2018/19
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 32,118 26,314 24,171 27,825
Resultat før skat 6,045 -7,715 -9,162 -27,170
Årets resultat 4,881 -7,472 -5,663 -25,085
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: elkedler biomasse Danstoker
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156