23948sdkhjf

Evida udpeger ny CEO: Han skal sikre den grønne omstilling af gasnettet

Kim Søgård Kristensen tiltræder som ny administrerende direktør i Evida den 1. september 2022, hvor Ole Kalør går på pension. 

Med selskabets nye strategi og formålsbestemmelse i hånden, der giver Evida mulighed for at arbejde med brint, CO2 og lignende grønne gasser, vil Kim Søgård Kristensen særligt have fokus på gasnettets omstilling til grøn energi.

Kim Søgård Kristensen arbejder i dag som administrerende direktør i Insero Horsens, som er en koncern med en portefølje af seks selskaber, der bl.a. arbejder med grøn omstilling. Han har 20 års ledelseserfaring, heraf 15 år som direktør med ansvar for forretninger med 150 til 1100 medarbejdere bl.a. som CTO hos televirksomheden TDC.

Kurs for Evida

Når Kim Søgård Kristensen bliver spurgt til den kurs, han vil sætte for selskabet, er han ikke i tvivl.

- Mulighederne for Evidas rolle i fremtidens grønne energisystem blev åbnet, da selskabet fik en ny formålsbestemmelse, som gør, at Evida i endnu højere grad kan beskæftige sig med flere grønne gasarter end biogas. Det er nogle muligheder, vi skal udnytte. Jeg glæder mig meget til at tiltræde og vil arbejde målrettet for, at vi fortsat rykker Evida markant fremad og ind i fremtidens energisystem, siger Evidas nye administrerende direktør Kim Søgård Kristensen.

Gennem årene har Kim Søgård Kristensen bl.a. været ansvarlig for kommercielle markedsaktiviteter, kundeservice, infrastrukturudbygning, drift, produkt- og teknisk udvikling samt forretningsudvikling i selskaber, der leverer samfundskritisk infrastruktur. 

Selskaber, som i lighed med Evida, skal leve op til præcise regulatoriske krav og høje standarder inden for fx kvalitet og cybersikkerhed. Hans erfaring dækker således over en bred pallette inden for en række af de områder, Evida beskæftiger sig med.

Ny koncernstrategi

Evidas bestyrelsesformand Charlotte Strand ser meget frem til samarbejdet med Kim.

- Evidas rolle og betydning for den grønne omstilling forpligter.  Derfor er jeg glad for, at Kim har takket ja til at blive Evidas nye administrerende direktør, når Ole går på pension. Med den nye koncernstrategi og formålsbestemmelse i hånden er der lagt et godt fundament til Kim, der skal stå i spidsen for Evidas videre rejse mod omstillingen til grøn energi, siger Evidas bestyrelsesformand Charlotte Strand.

Charlotte Strand glæder sig over, at Ole Kalør fortsætter som administrerende direktør, indtil Kim tiltræder den 1. september 2022, og hun takker ham for hans store indsats, hvor han har gjort en væsentlig forskel for at rykke Evidas rejse mod ét samlet og mere kommercielt selskab markant fremad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125