23948sdkhjf

Coromatic-direktør: Vi skal turde udfordre på grønne løsninger fremfor pris

Kurt Vahlun Sørensen, der er administrerende direktør hos Coromatic, der arbejder med kritisk infrastruktur og datacentre, ser en branche, der er under stor forandring i disse år.

Han oplever, at kunderne i langt højere grad efterspørger grønne alternativer, og at branchen nu også er i stand til at levere disse løsninger.

Vi har ikke haft nogen kunder endnu, der har sagt nej til det grønne alternativ. Kurt Vahlun Sørensen, administrerende direktør, Coromatic

Coromatic har i samarbejde med en af virksomhedens kunder, Netic, bygget et datacenter til brug i Port of Aalborgs erhvervspark.

- Det har været med den indgangsvinkel, at det skulle bygges så grønt som muligt, mens vi stadig skulle se på totaløkonomien. I forhold til de normale datacentre udleder det nye anlæg et sted mellem 60 og 70 procent mindre CO2, siger Kurt Vahlun Sørensen.

Fakta om datacenteret i Port of Aalborg

1000 kvm skalerbart datacenter med plads til 8 serverum

1 MW i fuld skala

Tier 3-standard

Overskudsvarme kan genanvendes

Indviet 22. april 2022

Kilde: Coromatic

Han forklarer, at det stadig er lidt dyrere at bygge det optimale grønne datacenter i forhold til det billigste datacenter, hvis der kigges på det som en engangsinvestering.

- Men med en femårig horisont i forhold til tilbagebetalingen så er det væsentligt billigere at bygge et grønt datacenter, siger Kurt Vahlun Sørensen.

Branchen har været konservativ

Han mener, at indenfor kritisk infrastruktur og datacenterbyggeri har branchen alt for længe ageret konservativt ved ikke at turde udfordre sig selv og kunderne ved at præsentere de grønne alternativer.

- Det er tydeligt, at kunderne vil de grønne løsninger, men vi som leverandører har nok været for tilbageholdende med at gå den vej. Prisen har været vores største konkurrenceparameter. Vi troede, at vi skulle blive ved at med at vinde tilbud på de samme præmisser – nemlig pris, siger Kurt Vahlun Sørensen.

Coromatic

Coromatic tilbyder rådgivning, drift, service og vedligehold. 

Designer, bygger og driver energieffektiv, teknisk infrastruktur. 

Coromatic har 700 medarbejdere (heraf 130 i Danmark), og har leveret løsninger og services til mere end 5000 virksomheder i Norden. 

Coromatic er en del af E.ON gruppen.

Kilde: Coromatic

Han fortæller, at Coromatic nu tilbyder kunderne et grønt alternativ overfor den på papiret billigste løsning.

- Det har vi enorm succes med. Vi har ikke haft nogen kunder endnu, der har sagt nej til det grønne alternativ, siger Kurt Vahlun Sørensen.

Energibesparelser dokumenteres

Han peger på, at den teknologi, der bruges i dag, er ved at være nede i pris, og Coromatic har opgraderet med ingeniører, der kigger på energioptimering.

- De kan blandt andet lave de her beregninger, så vi kan dokumentere energibesparelserne, siger Kurt Vahlun Sørensen.

Han forventer, at også i fremtiden bliver de grønne alternativer det vigtigste konkurrenceparameter.

- Der er et ønske fra kunderne om at være så grønne som muligt, og der er god forretning i det samtidig med, at det er god branding, siger Kurt Vahlun Sørensen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14