23948sdkhjf

Flere millioner til underjordisk udvidelse af Aros

The Next Level, udbygningsprojektet af kunstmuseet Aros i Aarhus, får en ny donation på 15 mio. kr. fra Salling Fonden, hvis samlede donation til udviklingen dermed kommer op på 95 mio. kr. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

– Salling Fondene er glade for fortsat at støtte udvidelsen af ARoS og dermed sikre forbedringer af The Next Level. Den nye donation er et løft til projektet og en optimering af et stykke verdenskunst, som vil komme borgere i og udenfor Aarhus til gode, siger Karin Salling, næstformand i Købmand Herman Sallings Fond, i pressemeddelelsen.

Samlet er udbygningsprojektet tidligere vurderet til at koste 200 mio. kr., hvoraf Købmand Herman Sallings Fond med den nye donation bidrager med 95 mio. kr., Ny Carlsbergfondet med 40 mio. kr. og en anonym doner 10 mio. kr.

Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og Aros.

Underjordisk udkig til det uendelige himmelhvælv

The Next Level er en udvidelse af Aros, der består af flere elementer: Et underjordisk udstillingsgalleri på 1.000 kvm og det gigantiske værk The Dome af den amerikanske kunstner James Turrell.

The Dome vil med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter, et kig til det uendelige himmelhvælv, og en inderside af rummet, der oplyses af skiftende farvet lys, byde på helt særlig kunstoplevelse. The Dome bliver ifølge Aros det største skyspace af sin slags i verden.

Derudover bygges der en plads, som kommer til at hedde Art Square, som bliver en platform for kunst og kultur.

Det er Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, der er bygherre på projektet, som er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects.

– Det er fantastisk at vi nu kan gøre et i forvejen fantastisk projekt endnu bedre. The Next Level bliver en enestående oplevelse for byens borgere og gæster og en kunstoplevelse, som vil blive blandt de allerbedste i verden, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156