23948sdkhjf

Vækst i energistyring giver virksomhed rekordresultat

Danske Brunata satte i 2021 rekord i omsætning og resultat med henholdsvis 310,7 millioner kroner og 31,5 millioner kroner, hvilket er en vækst på 17 procent i forhold til forrige år.

Klimadagsordenen og de stigende energipriser driver efterspørgslen. Jesper Kristoffersen, administrerende direktør, Brunata

Bedre energi- og forbrugsstyring har høj prioritet hos de fleste bygningsejere lige nu, som ønsker at spare på energiregningen såvel som CO2-udledningen, og det er ifølge Brunata baggrunden for væksten.

- I løbet af de kommende fem år vil alt, der vedrører bygningsdrift og forbrug af el, varme og vand, blive digitaliseret. Det er det marked, vi ser starten på nu. Klimadagsordenen og de stigende energipriser driver efterspørgslen. Den teknologiske modenhed og priserne har samtidig nået et stade, hvor flere og flere store bygningsejere erkender, at investeringerne kan tjenes hjem meget hurtigt, siger Jesper Kristoffersen, administrerende direktør i Brunata A/S.

Lækageovervågning en ny service

Væksten kommer dels fra Brunatas kerneforretning for forbrugsregnskaber såvel som specifikke helt nye Internet of Things-services (IoT) baseret på den åbne LoRaWAN-standard.

Det har givet nye kunder blandt offentlige- og private ejendomsbesiddere såvel som almennyttige boligselskaber.

Brunata

Brunata er en dansk virksomhed, som har mere end 100 års erfaring i at levere løsninger, der optimerer boligers og bygningers energiforbrug. 

I 2018 blev Brunata opkøbt af familieejede tyske Minol og er nu en del af en af verdens absolut førende virksomheder i branchen. 

Sammen med Minol vil Brunata være frontrunner for ny teknologi, der letter dagligdagen og byder på nye muligheder for både ejere, administratorer og beboere. 

Kilde: Brunata

Blandt de nye services er Brunatas lækageovervågning, der overvåger vandsystemer i realtid og sender en alarm, så snart der er uregelmæssigheder eller lækager.

- Lækageløsningen er et godt eksempel på teknologiens fordele. Vandskader er uhyre omkostningskrævende, og lækageløsningen har typisk tjent sig selv hjem, hvis blot den forhindrer én, siger Kristian Voldby Olsen, Managing Director i Brunata International A/S.

Forventninger om vækst

De sidste to år har Brunata i Danmark etableret over 3000 LoRa gateways og installeret mere end en kvart million LoRaWAN baserede enheder. Det betyder, at næsten alle større byer i Danmark er parate til udrulning af IoT-løsninger.

- Danmark er et pionermarked, som foregriber udviklingen i det øvrige EU. Interessen for Smart Building-løsninger er imidlertid stort over hele Europa – og det samme er vores forventning til vækst. Inden for de seneste 24 måneder har vi derfor integreret seks nye selskaber i fem lande, siger Kristian Voldby Olsen.

BRUNATA A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 310,744 265,044 267,901
Resultat før skat 39,924 31,541 30,611
Årets resultat 31,476 24,569 23,259
Egenkapital 49,433 92,957 94,473
Antal ansatte 268 253 260
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.135