23948sdkhjf

Over Byen Arkitekter overtager konkurrent og vokser til 85 ansatte

Den københavnske tegnestue Bertelsen & Scheving bliver overtaget af Over Byen Arkitekter, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Med aftalen overdrages de cirka 20 medarbejdere og sager fra det ene københavnske arkitektfirma til det andet, og dermed styrkes Over Byen Arkitekter med kompetencer, der kan løfte de mest krævende opgaver og udvikle det faglige felt på brancheniveau, lyder det.

– Med denne sammenlægning opnår vi både en størrelse, der kvalificerer os til alle typer opgaver og samtidig sikrer vores fortsatte faglige udvikling. Bertelsen & Scheving er kendt for at være et fagligt fyrtårn inden for restaurering, udtaler partner Esben Thorlacius fra Over Byen Arkitekter i meddelelsen.

Forud for overtagelsen ændrede Bertelsen & Scheving navn til AFS070622 ApS, hvorefter man lod selskabet gå konkurs. Det skete ifølge EjendomsWatch efter, at arkitektfirmaet havde været udfordret af en række ”væsentlige fejl” i regnskaberne de seneste år.

85 ansatte

Overtagelsen bringer Ifølge Over Byens hjemmeside antallet af ansatte op på 85. Alle medarbejderne vil i løbet af sommeren blive samlet i Over Byen Arkitekters lokaler ved Kløvermarken.

– Vi arbejder ud fra fire kerneværdier: Indsigtsfuld omdannelse, kommerciel sans, kreativ kraft og levende historie. Nu starter vi en spændende proces, hvor de to tegnestuers kulturer skal smelte sammen, så vi kan sikre, at den store faglighed der er hos Bertelsen & Scheving fortsætter i Over Byen Arkitekter, slutter Esben Thorlacius.

Tegnestuen ledes fremadrettet af fem partnere, hvor Maria Wedels Søe fra Bertelsen & Scheving er ny partner sammen med den eksisterende partnergruppe Esben Thorlacius, Ida Lindberg, Martin Dahlerup og Christian Lund. Jens Bertelsen fortsætter sin praksis i den samlede tegnestue med titel: partner emeritus.

"Vi tegner fremtidens kulturarv"

Over de sidste 10 år har Over Byen Arkitekter etableret sig som en markant tegnestue indenfor bæredygtig transformation af eksisterende byggeri.

Med sin position som det, parterne kalder ”et kraftcenter for restaurering og indsigt i vores fælles, arkitektoniske kulturarv”, bidrager Bertelsen & Scheving hertil.

– Det kræver omfattende arkitekturhistorisk indsigt at arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme og der er kun få tegnestuer, som har kritisk masse til at kunne løfte de mest krævende opgaver og udvikle det faglige felt på brancheniveau, udtaler partner Esben Thorlacius.

– Med sammenlægningen skaber Over Byen Arkitekter et fagligt miljø, som samler nogle af de bedste arkitekter og konstruktører indenfor bæredygtig transformation og restaurering. Det er vores samlede ambition, at skabe nye bygninger med historie og gøre historien levende i det eksisterende. Eller som Jens Bertelsen siger; Vi tegner fremtidens kulturarv, udtaler Esben Thorlacius.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142