23948sdkhjf

Startup med bæredygtige smagsforstærkere får 22 investor-millioner

Iværksættervirksomheden Reduced, der producerer fond af overskudsprodukter fra fødevareindustrien og landbruget, har i en investeringsrunde hentet knap 22 millioner kroner.

Pengene skal bruges på at udvide sortimentet af bæredygtige fødevarer og smagsforstærkere, oplyser Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Vækstfonden har selv investeret ni millioner kroner i Reduced, der har produktionsfaciliteter i Københavns Nordhavn.. Resten af pengene er rejst i et samarbejde med Vår Ventures som syndikeringspartner og med deltagelse af de  eksisterende investorer Rockstart og Pollen Capital

Reduced bruger protein, grøntsager og andre næringskilder, som er tilovers i fødevareindustrien og landbruget, til at producere både hønse-, grøntsag-, skaldyr- og kalvefond.

Desuden er virksomheden klar med et nyt fermenteringsprodukt - en umamisauce, der ifølge Vækstfonden er den første af sin slags på verdensplan. 

Reduced har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet produktionsudstyr og processer til at opskalere fermenteringsprocesser.

- Vækstfondens investering gør en stor forskel for Reduced, for det er kapitaltungt at udbygge produktionsanlæg med flere og større bioreaktorer. Med investeringen kan vi også komme i gang med at finde endnu flere dygtige folk til vores hold. siger medstifter Emil Munck de Voss.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125