23948sdkhjf

Kristian Mørch bliver ny topchef for J. Lauritzen

Få måneder efter opsigelsen hos kemikalietankgiganten Odfjell har Kristian Mørch løftet sløret for sine fremtidsplaner: Mørch tager CEO-posten i J. Lauritzen-koncernen

Det blev ikke til megen lediggang for shippingveteranen Kristian Mørch efter at være fratrådt som topchef for den norske kemikaliegigant Odfjell. 

Mørch rejser nu til Danmark og indtager posten som øverste chef for tørlastoperatøren J. Lauritzen. 

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. 

Dermed vender Kristian Mørch tilbage til tørlastsegmentet, hvor han tidligere slog sine folder som med-direktør for Clipper Bulk.  

Som det vil være Søfarts læsere bekendt, har Lauritzen-koncernen gennemgået en omfattende transformationsproces i løbet af de seneste ti år, hvor der er blevet solgt ud af flåden og hvor det 135-årige rederi - i form af koncernen primære aktivitet med tørlastskibe samlet i Lauritzen Bulkers, har fået mere karakter af operatør end klassisk rederi. 

Kristian Mørch tager over efter virksomhedens nuværende CEO, Dorte Rolff, der fortsætter som koncernens juridiske direktør. 

Tilfreds ejer

J. Lauritzen er ejet af Lauritzen Fonden, hvor CEO Tommy Thomsen selvsagt er tilfreds med udnævnelsen af Kristian Mørch. 

- Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til Kristian Mørch, der som bekendt har været næstformand for bestyrelsen for J. Lauritzen gennem det virksomhedens restruktureringsforløb. 

Ifølge Tommy Thomsen skal Kristian Mørch stå i spidsen for et holding- og investeringsselskab, der i fremtiden skal varetage alle Lauritzen Fondens maritime aktiviteter i form af en række selvstændige selskaber, hvor Lauritzen Bulkers fortsat vil være den centrale aktivitet. Den store undtagelse er dog varetagelsen af Lauritzen Fondens dominerende aktiepost i færgerederiet DFDS, som fortsat skal styres fra Fondens hovedsæde i Hellerup. 

Ifølge meddelelsen fra Lauritzen Fonden at J. Lauritzen med Kristian Mørch i spidsen skal være centrum for en større andel af Fondens samlede investeringer. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157