23948sdkhjf

Efter seks år hos Hofor: Nu sidder Bjarne på den anden side af bordet

Med udgangen af september sidste år forlod teknisk direktør Bjarne Korshøj Hofor. Det skete efter seks år og en god portion overvejelser.

Tiden var kommet til at skære ned på pendleriet mellem et hus i Trekantsområdet og en lejlighed i Ørestaden.

- Når man når min alder – jeg bliver 64 senere på året – så er der andre interesser, man gerne vil have mere tid, sagde Bjarne Korshøj dengang til Energy Supply.

Devcco lokkede

Dengang var planen at skære lidt ned i arbejdstiden og bruge kræfter på bestyrelsesarbejde samt konsulentarbejde i egen virksomhed.

Og det har han da også fordrevet tiden med siden.

Men nu har han altså ladet sig lokke af en stilling som seniorkonsulent hos virksomheden Devcco, hvis primære forretningsområde er rådgivning inden for energiområdet - hidtil med mest fokus på fjernvarme og fjernkøling.

- Jeg startede ud som selvstændig, efter jeg forlod Hofor, men jeg har her i de seneste par måneder hjulpet Devcco med en række ting, og nu har de så spurgt om jeg vil have ansættelse, fortæller Bjarne Korshøj.

Som skabt til rollen

Hos Devcco vil han kunne bringe sin mangeårige erfaring fra såvel chef-stillingen hos Hofor og den tidligere ansættelse som direktør hos Vattenfall i spil.

- Udover at kunne bidrage med erfaringer inden for organisatoriske processer og asset management, kan jeg bringe min mangeårige erfaring fra forsyningssektoren i spil og rådgive i krydsfeltet mellem ledelse og teknik, siger Bjarne Korshøj.

Og den rolle er han jo som skabt til efter de mange år hos Hofor.

- Jeg har jo erfaring fra at sidde på den anden side af bordet og det kan hjælpe i samarbejdet. Det er en ret bred opgave jeg har fået på et højt strategisk niveau, fortæller Bjarne Korshøj.

Fjernkøling og sektorkobling

Oprindeligt var Devccos primære forretningsområde fjernkøling, men ad åre har selskabet koblet flere teknologier til.

- Devcco tilbyder i dag at kigge på hele forretningen hos et selskab. Vi kigger både på køl og varme, men også på PtX, overskudsvarme, brint- og ammoniakproduktion, forklarer han og tilføjer:

- Lige nu har vi – grundet den ulyksalige situation i Ukraine – stort fokus på sektorkobling. Vi skal gøre os interessante overfor de kunder, der vil koble flere sektorer sammen.

Lige nu arbejder Devcco blandt med projekter om fjernkøling i Aarhus og Kalundborg. 

- Vores fokus er mest de store byer som ikke er København, siger Bjarne Korshøj

Devcco har hovedkontor i Stockholm og et mindre kontor i  Vejle.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188