23948sdkhjf

Nordmænd ejer nu næsten hele Triplenine

Esbjerg-baserede Triplenine Group, der er en af verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie, er nu stort set helt på norske hænder. 

Den norske storaktionær Koppernæs Protein har således købt alle de aktier, som H.F. Industrifiskehandel - ejet af FF Skagen i samme branche - hidtil har haft i Triplenine. Dermed er Koppernæs Protein oppe på et eje 98,03 procent af aktierne. 

Parterne ønsker ikke at oplyse prisen, oplyser Koppernæs i en pressemeddelelse.

Triplenine Group har produktionsfaciliteter i både Norge, Chile og og Danmark, hvor der er fabrikker i Thyborøn og Esbjerg.

FF Skagen-direktør Johannes Palsson glæder sig i pressemeddelelsen over frasalget.

- Vi blev ejer af aktierne i 2015, da vi overtog H.F. Industrifiskehandel ApS, og vi har ikke haft nogen strategi om at beholde de aktier på den lange bane, konstaterer han.

Koppernæs-direktør Kenneth Lande Klokk peger på, at hans koncern de senere år gradvist har øget sit ejerskab af Triplenine Group - det skete senest i 2020, da andelen nåede op på 92 procent.

- Verden har brug for bæredygtige fødevarer, og vi har en klar, langsigtet strategi om at bidrage positivt i den retning, nævner han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187