23948sdkhjf

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane henter ny topchef i Faxe

Det bliver 46-årige Carsten Riis der fremover skal stå i spidsen for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

Metroselskabets bestyrelse har den 31. maj 2022 udpeget ham som ny adm. direktør med virkning fra 1. august 2022, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Som adm. direktør skal Carsten Riis stå i spidsen for den fortsatte udvikling af en sammenhængende, bæredygtig og moderne kollektiv transport i hovedstadsområdet - herunder drive og vedligeholde den eksisterende Metro, styre udviklingen og anlæg af mere metro samt sikre, at Letbanen kommer godt i gang.

– Med Carsten Riis får vi en adm. direktør med en stærk profil og mangeårig erfaring med topledelse. Han har solid indsigt i vigtige områder som udvikling af hovedstaden, digitalisering og økonomi og er vant til at begå sig i større organisationer med mange forskellige interessenter og samarbejdspartnere, udtaler Metroselskabets bestyrelsesformand Jørn Neergaard Larsen om ledelsesskiftet.

Erfaren leder i den offentlige sektor

Carsten Riis kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Faxe Kommune og har tidligere været direktør i Ballerup Kommune og desuden haft ledende stillinger i Københavns Kommune, heriblandt som direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen. Han har i sin karriere blandt andet haft fokus på infrastruktur, byudvikling, økonomi og digitalisering.

– Sammen med organisationens dygtige medarbejdere, bestyrelser og mange danske og internationale samarbejdspartnere ser jeg frem til at bidrage til en fortsat sikker drift og løbende modernisering af Metroen, den snarlige udvidelse af M4 til Sydhavnen og til en succesfuld åbning af Letbanen, lyder en af de første kommentarer fra Carsten Riis.

Carsten Riis afløser direktør Rebekka Nymark, der påtog sig hvervet som konstitueret administrerende direktør 1. maj 2022.  Hun afløste Henrik Plougmann Olsen, der i maj forlod direktørposten i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane for i stedet at sætte sig i chef-stolen hos Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

Direktionen og direktørgruppen i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane vil fra 1. august 2022 bestå af adm. direktør Carsten Riis (CEO), direktør Rebekka Nymark, direktør Erik Skotting og direktør Louise Høst.

Kort om Carsten Riis:

  • Nuværende kommunaldirektør i Faxe Kommune
  • Tidligere karriere: Direktør i Ballerup Kommune og ledende stillinger i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning samt Sundheds- og Omsorgsforvaltning
  • Uddannet Cand. Scient. Pol fra Aarhus Universitet
Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187