23948sdkhjf

Transportsektoren er hårdt ramt af mangel på arbejdskraft

Danmarks Statistiks nyeste tal fra maj 2022 viser, at mangel på arbejdskraft inden for landtransporten er højere i dag end på noget tidspunkt de seneste ti år

Den danske transportsektor er i øjeblikket hårdt ramt af mangel på arbejdskraft. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er mangel på arbejdskraft en produktionsbegrænsning hos 4 ud af 10 virksomheder; men for virksomheder, som beskæftiger sig med landtransport, er udfordringen endnu større. Her melder seks ud af 10 virksomheder om tabt omsætning på grund af mangel på medarbejdere.

Danmarks Statistiks nyeste tal fra maj 2022 viser, at mangel på arbejdskraft inden for landtransporten er højere i dag end på noget tidspunkt de seneste ti år.

Hele 60 procent af virksomhederne angiver, at mangel på arbejdskraft betyder tabt omsætning.For transportsektoren generelt er manglen på arbejdskraft også på et historisk højt niveau på 41 procent.

Går glip af ordrer

- Der er tryk på aktiviteten i hele transportsektoren i øjeblikket og manglen på arbejdskraft er historisk høj. Lige nu rammer det virksomhederne hårdt, og de går glip af ordrer og omsætning, når de mangler folk, siger branchedirektør i Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg.

- Vi må som branche tage noget af ansvaret på vores skuldre og sikre, at virksomhederne tager lærlinge ind og viser dem vejen til et job i branchen; men der er også behov for at få skabt et større arbejdsudbud på den korte bane, så kurven knækker. Det er vanskeligt, når ledigheden samtidig er meget lav, og derfor bør vi gøre det mere attraktivt og lettere at beskæftige udenlandsk arbejdskraft.

- Manglen på arbejdskraft rammer bredt, og det er en bunden opgave, at vi skal arbejde sammen både fra politisk hold og på tværs af branchen for at finde løsningerne på kort og langt sigt, siger Jesper Kronborg.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14