23948sdkhjf

Dansk selskab investerer millioner i svensk robotvirksomhed

Den svenske robotvirksomhed Cognibotics har fået en kapitaltilførsel på 60 millioner svenske kroner – svarende til 42,5 millioner danske kroner.

Hovedinvestoren bag kapitalindsprøjtningen er det danske investeringsselskab Newton ApS. Derudover har også Cognibotics ledelse og de tidligere storejere, kapitalfondene Fairpoint, Tibia og Port-Monnaie investeret.

- Vi ser en øget efterspørgsel inden for alle vores fire produktområder efter mere applikationsspecifikke løsninger og fortsat tætte kundesamarbejder. For at kunne møde disse kundekrav henter vi nu ny kapital ind både fra tidligere og nye ejere. At vi nu får Newton ApS ind i ejerkredsen sammen med flere tunge industrinavne som Staffan Dahlström og Sven Nyman er en styrkebesked. Nu har vi en ejerliste, som både kan støtte os strategisk såvel som praktisk og finansielt. Fokus for Cognibotics ligger på, sammen med vores partnere, at omsætte vores robotprodukter til referenceinstallationer og demonstrationsanlæg hos vores kunder, siger administrerende direktør Fredrik Malmgren.

Cognibotics udvikler industrirobotter til materialebearbejdning og -håndtering. Virksomheden, der blev grundlagt i 2013, har hjemme i Lund, hvor man også har et nært samarbejde med universitetet.

- Cognibotics er førende inden for et af de hurtigst voksende og mest interessante områder inden for automation i dag. Vi er meget glade for at kunne engagere os i og være med på virksomhedens vækstrejse. De produkter, Cognibotics tilbyder, klarer en mængde udfordringer, som branchen ikke tidligere er lykkedes med, hvilket åbner op for vigtige muligheder for fremtidens lokale produktionsmetoder. Vi ser virksomheden som yderst kompetent og strategisk meget velpositioneret for at etablere sig som markedsledere inden for moderne automationsteknik, siger Tais Clausen og Nikolaj Deichmann fra Newton ApS.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172