23948sdkhjf

Nordjyder sætter kurs mod milliarderne

Lyras A/S, som sælger og udvikler energisparende alternativ til pasteurisering, har ansat Mark Kalhøj Andersen som vicedirektør. 

Mark Kalhøj Andersen har over 12 år med titel af bl.a. teknisk direktør været med til at opbygge virksomheden Desmi Ocean Guard fra to personer til den nuværende globale milliardforretning, og ambitionerne er også høje hos Lyras, som arbejder med en voldsomt ekspanderende vækststrategi som leverandør til de internationale fødevareindustri.

Lyras blev grundlagt i Nordjylland tilbage i 2017 og baserer sin teknologi på UV-lys.

- Jeg forventer, at Lyras med sin enestående disruptive teknologi vil ændre verdensmarkedet for eliminering af bakterier på en skånsom måde med store fordele for både miljøet og kvalitet af slutproduktet. Den rejse glæder jeg mig til at være en del af. Jeg har prøvet det før med succes og glæder mig til at gøre det igen sammen med Team Lyras og de kunder, vi skal vokse sammen med, ikke bare være leverandører til, siger Mark Kalhøj Andersen. 

Han har to uddannelser, både en Cand. Polyt i kemi med speciale i environmental engineering og en HD i organisation og ledelse med speciale i marketing management, begge fra Aalborg Universitet.

Direktør: Vi ser frem til samarbejdet

Også administrerende direktør Rasmus Mortensen ser frem til samarbejdet med den nye CCO.

- Vi er begejstrede for at kunne byde en kapacitet som Mark velkommen i Lyras. Hans erfaring med skalering er en uvurderlig ressource at få med ombord på vores vækstrejse, så vi ser meget frem til samarbejdet, siger CEO i Lyras, Rasmus Mortensen.

Mark Kalhøj Andersen bor i Sæby med sin kone og to børn. Fritiden bruges på sejlbåd og løbetræning.

Lyras har netop vundet prisen EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact og fik samme uge et trecifret millionbeløb i investeringsrunde med bl.a. Bagger-Sørensen. 

Teknologien er allerede solgt til virksomheder i USA, Australien og Spanien og er lige nu ved at blive installeret på danske og svenske mejerier. For nylig blev metoden valgt til sikring af et af verdens dyreste mejeriprodukter, nemlig proteinet lactoferrin, som blandt andet bruges i modermælkserstatning til spædbørn. Det er den australske fødevareproducent Beston Global Food Company, som i en periode har sikret sig eneret i Australien og New Zealand til den energisparende teknologi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125