23948sdkhjf

Familieejet trælastkæde føjer 500 millioner til toplinjen og 100 til resultatet

Med en høj og øget lagerbinding har Davidsens Tømmerhandel navigeret sikkert gennem de forsyningsudfordringer, der har præget markedet.

Med en omsætningsfremgang på 15 pct. til 3,85 mia. kr. fortsætter familieejede Davidsens Tømmerhandel i 2021 de seneste års udvikling med en vækst, der særligt er drevet af en solid fremgang i salget til det professionelle segment.

For regnskabsåret 2021 ender resultatet før skat på 203 millioner kr. mod 108 millioner kr. i 2020. Det oplyser Davidsens Tømmerhandel i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal

– Det er klart, at vi også er begunstiget af et generelt set positivt marked i det professionelle byggeri. Men vi er vokset relativt, og har taget markedsandele igen i 2021. Det er yderst positivt, at vores intensiverede fokus på erhvervskunder fortsat bidrager til udviklingen af forretningen, siger adm. direktør Henrik Clausen i pressemeddelelsen.

For 2022 forventer Davidsen en omsætning, der fortsat vokser og et resultat på niveau med 2021.

Øget værdi af lager

Henrik Clausen fremhæver, at kædens forsyningsstrategi har haft stor betydning for kunderne i 2021. Med en høj og øget lagerbinding har man formået at navigere sikkert gennem de forsyningsudfordringer, der har præget markedet.

– Det spiller en væsentlig rolle for vores fremgang i 2021, at vi har været i stand til at sikre leverancerne til de professionelle håndværkere og ambitiøse gør-det-selv kunder. I det råvaremarked, vi stadig opererer i, har det været en klar fordel, at vi er villige til at operere med høje varelagre og har kunnet sikre de løbende forsyninger med afsæt i vores tætte relationer til producenter og markedet. Det har gjort, at vi ikke i nævneværdig grad har været udsat for forsyningsproblemer, forklarer han.

"Det spiller en væsentlig rolle for vores fremgang i 2021, at vi har været i stand til at sikre leverancerne til de professionelle håndværkere og ambitiøse gør-det-selv kunder" Henrik Clausen, adm. direktør, Davidsens Tømmerhandel A/S

Henrik Clausen pointerer, at Davidsen historisk set har bundet ganske meget kapital op i lager for netop at sikre en høj vareforsyning. I 2021 er værdien af varelageret øget med 39 pct.

Opkøb giver pote

I et år, hvor de tidligere Optimera-lokationer uden undtagelser har løftet både omsætning og indtjening, slår effekterne af opkøbet af Optimera-kæden nu fuldt igennem hos Davidsen.

– I de sidste tre år har vi med opkøbet af Optimera samt investeringer i både nye lokationer og strategiske tilpasninger af vores eksisterende butikker øget omsætningen med 1,5 mia. kr. Udviklingen afspejler, at vi i dag er en landsdækkende, men lokalt fokuseret trælastkæde, siger Henrik Clausen og uddyber:

– Samtidig har vi fuldendt integrationen af Optimera og i den proces formået at videreudvikle de nye forretninger under Davidsen-navnet, så vi nu høster alle effekterne af de synergier, vi har skabt

Nye opkøb

I 2021 lancerede Davidsen sin nye strategi, der skal sikre en fortsat omsætningsvækst drevet af et styrket fokus på byggeri og professionelle kunder.

– Vi søger nu tilbage til, at alt til byggeri og den professionelle håndværkskunde udgør virksomhedens kerne. Den private kunde er stadig meget velkommen i Davidsen, men detail bliver et mere snævert fokus, byggende på de fordele som det giver den ambitiøse gør-det-selv-kunde, at vi er en stor erhvervsforretning, forklarer Henrik Clausen.

Et andet element i strategien er fortsat geografisk ekspansion, både på den historiske hjemmebane i Syddanmark, men også i andre områder, hvor det understøtter Davidsens eksisterende tilstedeværelse. 

Ekspansionen forventes drevet både organisk og via opkøb.

– Vi synes, at vi har fundet en effektiv formel, hvor vi lykkedes med at kombinere national skala og effektivitet med et stærkt, lokalt udtryk. Det er også måden vi vil gå til vores videre ekspansion, uddyber Henrik Clausen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141