23948sdkhjf

NCC henter ny chef for industridivisionen hos Sweco

Grete Aspelund skal lede entreprenørkoncernens aktiviteter inden for infrastrukturprojekter og produktion af stenmaterialer og asfalt

Senest fra november i år tiltræder Grete Aspelund som ny chef for NCC Industry, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

NCC Industry er en af NCC's fem forretningsområder og samler entreprenørkoncernens aktiviteter inden for infrastrukturprojekter, produktion af asfalt og stenmaterialer.

Den nye chef kommer fra en stilling som direktør for rådgiverkoncernen Sweco i Norge, en post hun har haft siden 2016. 

Grete Aspelund har base i Oslo og har tidligere været adm. direktør for Nemko AS, et test-, inspektions- og certificeringsfirma, og for Rambøll i Norge.

I sit nyt job får Grete Aspelund ansvar for omkring 2.800 medarbejdere og en årlig omsætning omkring 7,6 mia. kr.

Hun afløser Ylva Lagesson, som har været chef for området siden november 2020, men nu har valgt at vende tilbage til en mere driftsorienteret rolle som chef for koncernens asfaltdivision.

Stærke resultater

Tomas Carlsson, koncernchef for NCC, beskriver Grete Aspelund som en god og værdsat leder, som har leveret stærke kommercielle resultater i sine tidligere jobs.

- Vores industriaktivitet er en solid, men kompleks forretning, som har et stort potentiale for yderligere udvikling i fremtiden, udtaler Tomas Carlsson i pressemeddelelsen.

Han betoner, at den nuværende chef, Ylva Lagesson, har startet en "nødvendig forandringsproces" i hos NCC Industry i 2020, og at den proces skal fortsætte.

Vores industriaktivitet er en solid, men kompleks forretning, som har et stort potentiale for yderligere udvikling i fremtiden Tomas Carlsson, koncernchef, NCC

- Jeg ser det som en stor styrke for NCC som virksomhed, at vi har ledere, som kan skifte roller og bidrage dér, hvor der er størst behov for deres færdigheder, siger Tomas Carlsson.

Grete Aspelund fortæller, at hun kender til området efter mange års arbejde i rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomheder.

- Jeg ved, at forretningen har en stærk vidensbase og en førende bæredygtighedsprofil, og jeg ser frem til at bidrage til dens fortsatte udvikling, udtaler hun. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141