23948sdkhjf

Arkitektfirma på randen af konkurs reddet

KHR Architcture, som var sendt til tælling af coronarelaterede økonomiske problemer, overlever. Det meddeler den 75-årige tegnestue i en pressemeddelelse om en succesfuld rekonstruktion, som arkitektfirmaets adm. direktør, Lars Kragh, tidligere har beskrevet for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

KHR Architecture udvider sin partnerkreds med tre medejere og udnævner tre associerede partnere. Samtidig reorganiseres virksomheden omkring tre centrale forretningsområder.

KHR har været igennem en rekonstruktionsproces, som vi har brugt på at ransage os selv og vores forretning for at lægge et solidt fundament for fremtidens KHR. Målet er fortsat den gode arkitektur, men en solid økonomisk bundlinje er en forudsætning. Derfor har vi valgt at fokusere vores forretning omkring tre områder, hvor vi har stor ekspertise, siger adm. direktør Lars Kragh i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Kort fortalt vil vores forretning fremover stå på tre ben: Ét der fokuserer på uddannelses- og sundhedsbyggeri for offentlige kunder, et andet der arbejder med erhvervs- og boligprojekter, primært i den private sektor og bygherrerådgivning som det tredje.

Om KHR Architecture

KHR Architecture er blandt Danmarks ældste tegnestuer og har i dag godt 60 medarbejdere. Virksomheden står bag flere prisvindende byggerier, herunder Københavns Metro, KUA, Syddansk Universitet, Pihl & Søns tidligere hovedsæde og det netop færdigbyggede Sct. Hans Ny Retspsykiatri.

Tegnestuens hovedfokus er i dag på sundheds- og undervisningsbygninger, erhvervsdomiciler og boligprojekter. 

KHR har en in-house forskningsenhed, der driver tegnestuens høje ambitioner om social bæredygtighed i projekterne.

KHR Architecture arbejder i Danmark, Grønland, Norge og Tyskland.

Kilde: KHR Architecture

– Vi udvider partnerkredsen med tre personer, hvoraf to allerede er ansat i KHR i dag og bliver en aktiv del af ledelsen. Den tredje er en ekstern partner, der igennem de seneste måneder har vist sig som en værdifuld sparringspartner med en stærk kommerciel indsigt. Både nye og gamle partnere har skudt kapital i firmaet, så vi igen har den nødvendige likviditet til at drive forretning.

KHR-direktøren kan samtidig løfte sløret for tre nye associerede partnere:

– Mai Svanholt, Henrik Andersen og Morten Nøhr Frandsen er tre stærke bud på fremtidige partnere, der kan videreføre KHRs arkitektoniske arv og være med til at forny organisationen, lyder det fra Lars Kragh.

– Jeg er meget taknemmelig for den tillid, som gamle, nye og associerede partnere viser KHR ved så helhjertet at understøtte denne rekonstruktion, og jeg tror på, at vi nu har et godt afsæt for at skabe arkitektur med mennesket i centrum også de næste 75 år.

Partnere og ledere

Peter Nielsen er civilingeniør og har de seneste to år været ansat i KHR som salgschef og direktør for bygherrerådgivningen, som han har udvidet markant. Han fortsætter i samme roller.

Torben Juul er arkitekt og har det seneste år stået i spidsen for KHRs boligprojekter. Torben bliver designdirektør og forretningsansvarlig for den private sektor og vil være ansvarlig for design og salg.

Henrik Danielsen er bygningskonstruktør og arkitekt og har en lang karriere bag sig i KHR, hvor han har været ansat siden 1986 og partner siden 2006. Han skal som teknisk direktør sikre høj kvalitet i projekterne.

Mikkel Beedholm er arkitekt og har været kreativ partner i KHR siden 2003. Mikkel vil som kreativ direktør være ansvarlig for konceptudvikling og have sit primære fokus på den arkitektoniske formgivning.

Janina Zerbe er arkitekt og har været kreativ partner i KHR siden 2019. Hun bliver forretningsansvarlig for den offentlige sektor og vil som kreativ direktør deltage i den arkitektoniske formgivning og konceptudvikling på tegnestuen.

Lars Kragh har været adm. direktør i KHR Architecture siden 2015 og partner siden 2019. Han fortsætter som adm. direktør og understøtter Janina Zerbe i arbejdet med den offentlige sektor.

Hans Peter Hertz bliver som ny ekstern partner ikke involveret i den daglige drift. Han er forretningsmand med baggrund fra møbelbranchen og ejer i dag blandt andet kontorhotellet Nomad Workspace på Nørrebro. H.P. Hertz kender KHR fra kundesiden.

I KHR Architectures bestyrelse sidder formand Lasse Bolander, Solveig Birte Rannje og Teis Werring Bruun.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141