23948sdkhjf

Global industrigigant tager en bid af dansk husrobot

General Electric foretager en stor investeringer i danske Cobod International, der står bag 3D-printere til betonbyggeri,

Investeringen betegnes af begge parter som en udbygning af det eksisterende mangeårige samarbejde, lyder det i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig stolt over, at en ikonisk virksomhed i verdensklasse som GE vil indgå et partnerskab med COBOD, og hjælpe os med at levere fremtidens fuldautomatiske robot løsninger til byggeri. Siden 2018, hvor vi begyndte samarbejdet med GE, har samarbejdet betydet, at vores kompetencer og formåen er blevet markant styrket, siger Cobods stifter og direktør Henrik Lund-Nielsen i pressemeddelelsen.

Cobod mere end tredoblede sin omsætning i 2021 og er globalt markedsførende med et salg af over 50 3D-printere til entreprenører og byggevirksomheder i hele verden.

Samarbejde om vindmølletårne

- Denne aftale vil styrke vores mulighed for at bruge Cobods 3D-print teknologi og hermed fremme mere bæredygtige og cirkulære løsninger, udtaler chefen for avanceret produktionsteknologi i GE, Matteo Bellucci, i pressemeddelelsen.

- Siden vi startede vores samarbejde med Cobod, har de fortsat udviklet deres tekniske kompetencer og innovative løsninger, hvilket understreger fordelen ved et endnu tættere samarbejde mellem vores virksomheder, uddyber Matteo Bellucci. 

I slutningen af april, deltog de to virksomheder i indvielsen af en ny forsknings- og udviklingsfacilitet i Bergen, New York, hvor metoderne til at fremstille ekstra høje landbaserede vindmølletårne udvikles yderligere. Det skal gøre GE Renewable Energy i stand til at gøre landbaserede vindmølletårne endnu højere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14