23948sdkhjf

Detailsalget falder - og det vil det fortsætte med, spår Dansk Erhverv

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsaget i marts måned faldt med 0,3 procent, når man samtidigt korrigerer for prisudvikling og sæsonudsving. Ligeledes viser tallene, at detailsalget for hele første kvartal er faldet med 0,9 procent.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Ifølge organisationen skyldes tilbagegangen primært et faldende salg af føde- og andre dagligvarer, omend der i samme periode har været en fremgang i salget af beklædning og andre forbrugsvarer, hvorfor faldet ikke er større end tilfældet er.

Dansk Erhverv peger også på det store dyk i forbrugertilleden, der er på det laveste niveau siden 1988, som en af årsagerne til faldet, ligesom af de høje energipriser har stor indvirkning, og krigen i Ukraine "presser forbrugernes humør i bund".

Alligevel er interesseorganisationen positivt stemt. Det hænger sammen med, at det dalende salg er et produkt af et generelt fald som følge af, at forbrugerne efter pandemien er vendt tilbage til deres gamle forbrugsvaner, men alligevel er detailsalget i årets første kvartal 6,8 procent højere end det var i første kvartal af 2019, altså før pandemien.

Selvom Dansk Erhverv tror på, at salget på længere sigt vil nærme sig niveauet fra før pandemien, så er de alligevel fortrøstningsfulde for resten af 2022.

- I 2022 forventer vi fremgang i forbruget, men vi frygter dog at forbrugernes dårlige humør vil præge udviklingen fremadrettet. Privatøkonomien har det samlet set ret godt. Rekordhøj beskæftigelse og lav ledighed giver stabilitet omkring indtægterne for husholdningerne. Dertil har danskerne sparet en del op i løbet af coronakrisen. Det er godt for privatøkonomien, nu når vi ser at energiregningen bliver noget dyrere end tidligere, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.158