23948sdkhjf

Danfoss Drives får ny direktør

Mika Kulju, som indtil for nylig var chef for ABB Drive Products-divisionen, er ny præsident for Danfoss Drives. Han efterfølger Vesa Laisi, som trækker sig fra Danfoss efter otte år som præsident for Danfoss Drives.

Vesa Laisi blev en del af Danfoss’ executive team i december 2014, da Vacon, en global producent af frekvensomformere med variabel hastighed, blev en del af Danfoss. I dag er Danfoss Drives blandt de førende globalt inden for elektrificering og variabel hastighedskontrol af elektriske motorer.

Koncerndirektør for Danfoss Kim Fausing siger:

- Jeg glæder mig til at byde Mika Kulju velkommen til Danfoss. Mika har bred erhvervserfaring fra drives og power electronics-industrien. Mika er en respekteret leder og har stor erfaring med at udvikle og eksekvere forretningsstrategi, herunder fusioner og opkøb, og vi glæder os til at byde ham velkommen på teamet.

Netop eksekvering af fusioner er helt aktuelt, da Danfoss for nyligt annoncerede, at Semikron og Danfoss Silicon Power, en division af Danfoss Drives, går sammen om at skabe en global leder inden for power electronics med fokus på power semiconductor moduler og systemer.

- Jeg er sikker på, at Mika sammen med Danfoss Drives-teamet kan tage forretningen til næste niveau. Det er selvfølgelig trist, at Vesa forlader os, da han har været medvirkende til at opbygge Drives-segmentet til, hvad det er i dag, men vi respekterer, at han ønsker at starte et nyt kapitel af sit liv. Der er et stort vækstpotentiale i Drives-segmentet; elektrificering er en hjørnesten i den grønne omstilling, og Danfoss Drives har et stort potentiale, også på grund af den stigende efterspørgsel efter hybride og fuldelektriske drivlinjer og systemer i både automotive og marine, siger Kim Fausing

Mika Kulju var ansat hos ABB fra 1992 til 2021. Han har mere end 25 års erfaring i forskellige globale og lokale roller i drives-industrien dækkende generel ledelse, supply chain management, salg, produktledelse, drift og produktudvikling.

Han er født i 1968, er finsk statsborger og har arbejdet og boet i Finland, Belgien, Malaysia og Sverige. Han har en master of science-grad i elektroteknik og en MBA fra Helsinki University of Technology.

Mika Kulju begynder hos Danfoss som præsident for Danfoss Drives og medlem af Danfoss Group executive team den 1. oktober 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094