23948sdkhjf

Møbelvirksomheder og træmænd rykker ind på Velux’ aflagte 33.000 kvadratmeter

En ny ejerkreds har overtaget Velux’ tidligere bygninger i Skærbæk, og duften af træ kommer fortsat til at hænge i de 33.000 kvm, der i mere end 50 år dannede rammer om vinduesproducentens fremstilling af trækomponenter.

Den nye ejerkreds, der kalder sig Skærbæk Erhvervspark, består af tømrermester Jan Jessen, Torben Villadsen Holding, Henrik Engel Holding, KN Group samt Hammel Ejendomme. Sidstnævnte ejer også Hammel Furniture, der i 2018 overtog Findahls Møbelfabrik i Skærbæk, og her glæder adm. direktør Jens-Ole Staghøj sig over, at der nu er plads at vokse på.

– I starten forestillede vi os faktisk, at vi skulle leje, men så fik vi at vide, at to lokale træproducerende virksomheder kiggede ind i at købe de tidligere Velux-bygninger, og det lød jo for godt til at være sandt, siger han i en pressemeddelelse.

 – Det var vigtigt for os at have mulighed for at vækste, og det har vi nu med plads til mere end en fordobling af kapaciteten. Derudover er det et kæmpe plus, at vi bliver i Skærbæk. Vi har gode, kompetente medarbejdere, og derfor betyder det meget at kunne fastholde forandringen lokalt, lyder det videre.

Lejer halvdelen ud

Også hos KN Group-ejede M. Schack Engel, der producerer børnemøbler under brandet Lifetime Kidsroom, ser man frem til at få flere kvadratmeter at boltre sig på.

 – Det optimale ville være, hvis vi kunne udvide på adressen i Sdr. Sejerslev, men det er for tiden ikke muligt. Derfor har vi, for at skabe mere plads til optimering af vores produktion, valgt at flytte opskæring og færdigvarelageret til Skærbæk, hvilket samlet vil frigive 3.500 m2 i Sdr. Sejerslev til optimering, fortæller Keld Nielsen, direktør i KN Group og M. Schack Engel.

Aftalen, der er indgået, betyder, at Skærbæk Erhvervspark får råderet over ca. 17.000 kvm., mens den resterende andel af bygningerne skal forsøges udlejet. Her nævner EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har stået for handlen, at mulighederne spænder vidt over alt fra catering og administration til 3D-tegnere og værksteder, der kan nyde godt af synergierne de forskellige virksomheder imellem.

Således er der altså sikret nyt liv i de bygninger, der i 51 år husede Velux-ejede Skærbæk Bygningsindustri, og den tidligere fabriksdirektør Per Laursen glæder sig over, at der er fundet en stærk kreds af nye ejere.

– Velux Gruppen har haft et ønske om at afhænde bygningerne til en robust køber, der kan sikre aktivitet og arbejdspladser i årene frem, og derfor er vi glade for at have solgt til Skærbæk Erhvervspark med den stærke kreds af ejere, som følger med. Vi er specielt glade for, at der relativt hurtigt kommer aktivitet i bygningerne til gavn for både Skærbæk by og området omkring. Den nye ejerkreds vil kunne drage fordel af bygningernes tidligere anvendelse til træforarbejdning, og vi håber derfor også, at historien nu vil leve videre med den nye ejerkreds, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125