23948sdkhjf

Ny udvikling i Bitz-sag: Tabte i retten men kræver erstatning

I fjor blev Christian Bitz dømt i sagen omkring kopiering af keramik fra designeren Kasper Würtz. Derfor skal keramikeren have erstatning, men nu har sagen taget en drejning.

For inden erstatningen er endeligt udmålt i Sø- og Handelsretten, har Christian Bitz og F&H nu stillet et modkrav. De vil have kompensation fra Kasper Würtz, selvom det er dem, som ad to omgange - i Sø- og Handelsretten og i Østre Landsret - har tabt sagen.

Det skriver BT.

Argumentet for, at F&H og Christian Bitz vil have erstatning, er, at Kasper Würtz' udtalelser omkring produkterne - hvoraf kun nogle blev vurderet som kopivarer - har sat deres forretning i dårligt lys.

- Det er vigtigt at huske, at der findes hundredvis af forskellige Bitz-produkter, og at også landsretten rent faktisk frikendte en række Bitz-produkter og alene fandt, at fire produkter var for tæt på Würtz' rettigheder. Vi har naturligvis for længst fjernet de fire produkter fra markedet. Sø- og Handelsretten har nu givet os medhold i, at en uvildig ekspert bør vurdere Würtz’ udtalelser. Samtidig har Sø- og Handelsretten meddelt, at den vil forholde sig til vores modkrav til november, når retten alligevel skal forholde sig til Würtz' krav mod os, skriver F&H i et skriftligt svar til BT.

Kasper Würtz' advokat, Johan Løje, fortæller, at de forventer, at F&H og Christian Bitz vil søge en kompensation i samme størrelsesorden, som den Kasper Würtz vil kræve. Han kalder dog modkravet "fuldstændigt urimeligt".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14