23948sdkhjf

Mærsk i ny opjustering - hæver forventninger med 40 mia. kr.

Trods det, at A.P. Møller-Mærsk sejler med mindre, er fragtraterne så høje, at selskabet nu opjusterer forventningerne til årets resultat.

På baggrund af resultaterne for første kvartal i år, hvor rederiet A.P. Møller-Mærsk kan notere sig en stigning i omsætningen og ikke mindst indtjening, opjusterer selskabet nu forventningerne til det samlede resultat for hele året. 

De højere fragtpriser, forventer Mærsk, vil øge driftsresultatet med det der svarer til 41 milliarder kroner fra 164 milliarder kroner og 205 milliarder kroner.

Faldende mængder

Når det gælder 1. kvartal havde Mærsk en omsætning på 134 mia. kroner og en indtjening på 52 mia. kroner. Mærsk forklarer selv, at det er stigende fragtrater på 71 procent i forhold til samme periode sidste år, der ligger til grund den økonomiske udvikling. Når det gælder mængder, er de faldet med 7 procent i forhold til samme periode sidste år.

Indtjeningen for hele året forventer Mærsk bliver på 130 mia. kroner mod tidligere en forventning om en indtjening på lige godt 100 mia. kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

2.596