23948sdkhjf

Rockwool aflyser planlagt milliardudvidelse af fabrik i Rusland

Rockwools planlagte udvidelse til 1,5 mia. kr. af sin stenuldsfabrik i den russiske by Vyborg mellem Skt. Petersborg og den finsk-russiske grænse er aflyst, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det oplyser den danske stenuldsgigant i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Da det ikke er muligt at udføre projektet, har vi aflyst udvidelsen i Vyborg, skriver Michael Zarin, kommunikationsdirektør hos Rockwool Group i mailen.

Ledelsen hos den danske isoleringsgigant ønsker ikke at stille op til interview om baggrunden for beslutningen, som kommer i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine og de omfattende internationale sanktioner, der har ramt Rusland.

Men på et online investormøde torsdag om Rockwools ESG-strategi (Environment, Social and Governance), fortalte topchef Jens Birgersson kort om den aflyste fabriksudvidelse:

- Vi er i en ny situation, og tydeligvis har de seneste dage radikalt ændret tingene. Vi har derfor taget konsekvensen af det og stoppet projektet og vil nu fokusere på noget andet.

Rockwool driver i alt fire fabrikker i Rusland, som tilsammen beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere.

Udvidelsen af fabrikken i Vyborg, der både forsyner dele af Rusland og Finland med Rockwool-produkter, skulle have skabt 70 nye arbejdspladser.

Selv om der nu er sat stop for udvidelsen af fabrikken i Vyborg, fortsætter alle Rockwools fabrikker produktionen, oplyser koncernen.

- Rockwools russiske forretning er meget lokal-baseret, hvor vi producerer i Rusland og sælger til det russiske marked. I tråd med vores værdier i Rockwool-familien, så gør vi hvad vi kan for at hjælpe vores kollegaer i Ukraine og Rusland og for at fortsætte produktionen i Rusland. Det ville være forkert at straffe vores mere end 1000 russiske kollegaer og deres familier ved at stoppe vores operationer dér, skriver Michael Zarin.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093