23948sdkhjf

100 flydende sommerhuse om året: Tyskere etablerer husproduktion på Falster

Det tyske firma Stern Hausboot placerer en ny produktion af feriehusbåde i Orehoved på Falster. Inden for få år forventer virksomheden en årlig produktion på 100 flydende sommerhuse på de nye produktionsfaciliteter. 

– Vi har meget positive forventninger til markedet, og vi er meget tilfredse med vores placering. Via Invest in Denmark kom vi i dialog med erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster, og herefter blev vi præsenteret for Vækstfonden, der har bidraget med finansiering, fortæller medejer af Stern Hausboot Bernd Muckenschnabel i en pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster. 

Den lokale erhvervsorganisation vurderer, at det vil skabe 70-100 direkte og afledte arbejdspladser. 

Stern Hausboot har overtaget en grund i Orehoved, hvor fabrikshallerne på 8.000 kvm allerede er etableret, idet der tidligere har været fabrik som blandt andet producerede vindmøllekomponenter. I løbet af 2022 bliver produktionsapparatet etableret, og det tyske firma forventer fuld produktion fra 4. kvartal 2022.

Udvider den danske produktion

Stern Hausboot blev stiftet i 2011 af Stefan Bode, som også har stået for den daglige ledelse på den tyske ø Femern, syd for Lolland. Indtil nu har virksomheden produceret mere end 75 husbåde. 

I 2020 etablerede virksomheden en dansk filial på Bandholm Havn på Lolland med opbygning af en mindre produktion. Da husbådsproducenten senere ønskede at opskalere markant, blev det nødvendigt at foretage en helt ny afsøgning af produktionsområder.

– Folk vil gerne bo på vandet, og kapaciteten er stor ved de danske kyster samt i nogle af de halvtomme lystbådehavne og nedlagte industrihavne. Corona har forstærket folks ønske om at bo for sig selv, når de holder ferie, siger Bernd Muckenschnabel. 

Han ser et stort potentiale især i forhold til de tyske turister og forventer, at kunderne vil være at finde både blandt private, campingpladser, udlejningsbureauer og ferieresorts.

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125