23948sdkhjf

Succes: Fire dages arbejdsuge fungerer særdeles fint på Fyn

Det gav en masse opmærksomhed i industrien, da den fynske vaskevirksomhed Jeros meldte ud, at virksomheden pr. 1. januar 2021 indførte en fire-dages arbejdsuge. Den korte fredag med morgenhygge blev dermed droppet - mandskab og maskinpark fik fri.

Den normale arbejdsuge på 37 timer blev erstattet med en 36 timers arbejdsuge - ni timer om ugen i fire dage.

- Ideen blev taget godt imod. Alle var med på den, siger CEO og ejer Evita Rosdahl fra Jeros, der leverer grov-opvaskemaskiner, pladerensere og kassevaskere til fødevareindustrien fra produktionsvirksomheden i Ringe.

- Den korte arbejdsuge har givet os et bedre drive og et højere energiniveau. Vi får mere ud af vores arbejdsflow, end vi gjorde før, tilføjer hun. 

- Som virksomhed er vi nødt til at kigge på, hvordan vi gør vores virksomhed attraktiv som arbejdsplads over for den nye generation af medarbejdere. Og modellen med fire dages arbejdsuge har givet pæn respons på arbejdsmarkedet. Vi får flere jobhenvendelser, end vi nogensinde har fået før. En forlænget weekend passer perfekt til familien og til fritidsinteressen, forklarer Evita Rosdahl.


Bufferdag


Hun har den filosofi, at tilfredse medarbejdere betyder alt:  Tilfredse medarbejdeer siger gerne ja til at arbejde over, hvis der for eksempel kommer en hasteordre, som skal produceres på en fredag - den nye bufferdag. 

- Det er også min filosofi, at vi skal være åbne og udadvendte. Medarbejderne skal vide, hvad der sker i virksomheden, hvem vi producerer ordrer til, og hvordan det ser ud med økonomien, siger Evita Rosdahl

.Samme åbenhed bliver også praktiseret over for kolleger i branchen og kunder. 

- Kollegaerne er velkomne til at komme og se, hvordan vi gør. Vi tager også gerne vores kunder med ud til andre af vores kunder for at vise, hvordan de konkrete løsninger virker. Med et godt netværk bliver vi alle sammen stærkere, fastslår Evita Rosdahl. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313