23948sdkhjf

Maskinhandlere trækker sig fra VTM-messen

En lille håndfuld maskinhandlere har valgt at trække sig som udstillere på værktøjsmaskinmessen VTM, som afholdes i 21.-24. juni i Odense.

Blandt dem er Mazak med adm. direktør Lars Lynge i spidsen.

- Jeg vil gerne understrege, at vi bakker meget op om en fagmesse i Danmark, men VTM er simpelthen flyttet til et forkert tidspunkt, siger Lars Lynge med henvisning til, at messen er flytte fra februar i år til juni på grund af corona-smitte.

Forkert tidspunkt til en messe

Tidspunktet sidst i juni er da også hovedårsagen til, at Mazak har meddelt VTM-messen, at man trækker sig som udstiller.

- Det giver simpelthen ikke mening for os at deltage i en messe lige før sommerferien, hvor der er svært at følge op på de leads og kundehenvendelser, vi samler op på sådan en messe, siger Lars Lynge, som også ser andre udfordringer ved messetidspunktet.

For messen afholdes i den uge, hvor årets studenter springer ud, hvor det er sankt hans, og hvor der derudover afholdes musikfestivalen Tinderbox i Odense. Sidstnævnte giver ifølge Lars Lynge pres på hotellerne i Odense og belaster den lokale infrastruktur.

- Derudover vil rigtig mange maskinudstillere have udfordringer med at få maskiner hjem. Leveringstiden er lige nu oppe på 12 måneder på mange brands og modeller. De maskiner, der skulle udstilles på VTM i februar, skal ud at arbejde hos kunderne, siger Lars Lynge, som opfordrer arrangørerne bag VTM til at flytte messen til efteråret eller helt hen til foråret 2023.

Maskingruppen: Ingen maskiner

Det er netop mangel på maskiner, der er årsagen til, at maskinhandleren Maskingruppen har trukket sig fra udstillerfeltet.

- Vi har trukket os fra VTM, fordi to ud af vores tre hovedagenturer ikke kan levere maskiner til messen. Flere maskiner var planlagt til en mellemlanding på VTM i februar, inden maskinerne skulle videre ud til kunder, men da messen så bliver flyttet til juni, har vores leverandørerne ikke længere mulighed for at levere, siger Finn Holmquist, adm. direktør for Maskingruppen.

Han forklarer, at der derfor blev taget en beslutning om et afbud til årets VTM-messe.

- Konsekvensen er, at vi ikke kan få maskiner hjem til VTM i juni, og vi kan ikke stå på en messestand på 285 kvadratmeter med noget, der fylder fire kvadratmeter, siger Finn Holmquist

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093